Nick Fever ρώτησε πριν 1 έτος

Το ReVanced.io που αναφέρετε στο άρθρο ΔΕΝ είναι επίσημη σελίδα και ήδη έχει αναφερθεί για κακόβουλο λογισμικό από διάφορους χρήστες.
Η μόνη επίσημη σελίδα είναι το Github και το apk δημιουργείται μέσω του Manager. 
 
ΠΡΟΣΟΧΉ. 

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Νίκο!
 
Πριν δημοσιεύσουμε κάθε οδηγό, κάνουμε πρώτα εκτεταμένη και διασταυρωμένη έρευνα. Το συγκεκριμένο site που δίνουμε για τη λήψη των APK προέρχεται από την  ανοικτή κοινότητα του λογισμικού, και μοιράζεται τις  εκδόσεις του YT ReVanced από προγραμματιστές που εργάζονται με την εφαρμογή στα αποθετήρια του GitHub.
 
Επιπλέον, χρησιμοποιεί τον επίσημο revanced-builder (reisxd builder), ή τον επίσημο ReVanced Manager, και παρέχει το YT ReVanced από το Github του j-hc. και την εκτεταμένη έκδοση από το NoName-exe στο GitHub.
 
Εφόσον διάφορα μεγάλα site του εξωτερικού προτείνουν το revanced.io για τη λήψη των δύο APK, καθώς απλοποιεί όλη τη διαδικασία χωρίς τη χρήση του manager, θεωρούμε ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, δεδομένου ότι και το VirusTotal το θεωρεί απόλυτα ασφαλές site.

https://i.imgur.com/2789VUB.png

Παρομοίως, και όλα τα μεγάλα λογισμικά ασφαλείας δεν βρίσκουν τίποτα το επιλήψιμο και στα δύο APK, όπως ακριβώς δείχνουμε με σχετικές εικόνες και στον οδηγό.
 
Το μόνο που θα σπεύσουμε να διορθώσουμε άμεσα είναι ότι πράγματι δεν είναι το επίσημο site του ReVanced, καθώς η εφαρμογή βρίσκεται υπό συνεχή ανάπτυξη στο GitHub και τυπικά δεν υπάρχει επίσημη σελίδα του λογισμικού.

Nick Fever απάντησε πριν 1 έτος

Παιδιά είμαι μέσα στη  ομάδα του ReVanced στην μετάφραση. ΔΕΝ είναι επίσημο site.
Μία απλή επίσκεψη στο discrod της ομάδας θα σας πείσει.
Ακόμα και μια απλή αναζήτηση στο reddit. 
ΔΕΝ είναι ασφαλής, και εχει αναφερθεί πολλές φορές για κακόβουλο κώδικα. 

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα, σε ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σου, αλλά το ξεκαθαρίσαμε στο προηγούμενο μήνυμα ότι διορθώσαμε ήδη την αναφορά περί επίσημου site. Επίσης, εξηγήσαμε γιατί το συγκεκριμένο site θεωρείται απόλυτα ασφαλές και ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, καθώς αυτό το επιβεβαιώνουν όλες οι σουίτες ασφάλειας αλλά και ξένα έγκριτα websites με υψηλή αναγνωσιμότητα, που το προτείνουν για τη λήψη της εφαρμογής.
Οι όποιες επικρίσεις για κακόβουλο κώδικα στο παρελθόν, οφείλονται στο ότι μοιραζόντουσαν το APK του ReVanced Build MMT, κάτι που έσπευσαν να το αλλάξουν εδώ και καιρό με το YT ReVanced από το Github όπως ήδη αναφέραμε..
Σε γενικές γραμμές, ίσως είναι άδικη η επίμονη απαξίωση σε άλλες προσπάθειες που προέρχονται από την ανοιχτή κοινότητα και απλοποιούν τα πράγματα για τον αρχάριο χρήστη, γιατί έτσι ακυρώνεται η όλη ιδέα του open source community.
Τέλος, χρησιμοποιούμε το συγκεκριμένο APK εδώ και κάποιο καιρό, και δεν έχουμε δει και από προσωπική εμπειρία ζητήματα ασφαλείας. Αν δούμε τυχόν απειλή στην εφαρμογή, κάτι που δεν φαίνεται και τόσο πιθανό, αμέσως θα ενημερώσουμε τον οδηγό.

Nick Fever απάντησε πριν 1 έτος

Παρακάτω ένα απλό άρθρο που επιβεβαιώνει αυτό που σας λέω:
https://techmaniacs.gr/dyo-huawei-smartphones-anichneyoyn-malware-sta-revanced-apks-apo-to-revanced-io/
Εγώ απλά όφειλα να ενημερώσω την κοινότητα ως ένα από τα άτομα που είναι μέσα στο εν λόγω project με κάποιον τρόπο. 
Εννοείται ότι ο καθένας πράττει όπως επιθυμεί. 
Με κάθε εκτίμηση.

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 1 έτος

Πρόκειται για False Positive στα κινητά της Huawei, καθώς αντιτίθεται στην πολιτική της εταιρείας που προσπαθεί να προωθήσει με κάθε τρόπο το App Gallery, το οποίο διαθέτει έτοιμες τις δικές του μεθόδους λήψης και εγκατάστασης των Prebuilt apks του Revanced https://i.imgur.com/ELslhhJ.png

Nikolaos Mantoulidis απάντησε πριν 1 έτος

αργοκίνητο καράβι απλά