Παναγιώτης Δημακάκος ρώτησε πριν 4 έτη
Καλησπέρα. Θέλω να κάνω root σε ένα  huawei y6. Διάβασα τον οδηγό σας για το root και παράλληλα με λίγο searching κατάφερα να μπερδευτώ… Είναι απαραίτητα όλα τα βήματα που λέει ο οδηγός? Έχω καταλάβει ότι πρέπει να ενεργοποιήσω το usb debug και το ΟΕΜ unlocking, και ότι πρέπει να επιλέξω μια custom rom (διάβασα και για stock rom κάπου). Επίσης είδα ότι υπάρχουν εφαρμογές όπως το kingroot και άλλες που κάνουν το root αυτοματοποιημένο, χωρίς pc. Με το android studio δεν κατάλαβα τι παίζει, ούτε με το Team Win Recovery Project. Μπορείτε να με βοηθήσετε?

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Παναγιώτη,
Αρχικά, εξήγησε μου τη ακριβώς θες να κάνεις. Θες απλά να κάνεις root ή να περάσεις και νέα ROM; 
Το root σου δίνει κάποια επιπλέον δικαιώματα στο λειτουργικό. Αλλάζοντας την ROM, περνάς νέο λειτουργικό στη συσκευή σου.
Τι από τα δύο θες; Αν θες ένα απλό root μπορείς να το κάνεις εύκολα και γρήγορα με το kingroot.

Παναγιώτης Δημακάκος απάντησε πριν 4 έτη

Θέλω να κάνω root αρχικά και μετά να περάσω μια custom rom γιατί το emui δεν μου αρέσει καθόλου, θα ήθελα stock android interface. Επίσης διάβασα ότι είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιήσεις one-click tools, και να το κάνεις από το manual mode (νομίζω έτσι θα μάθω και κάτι παραπάνω).

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Τότε ακολουθείς ακριβώς τη διαδικασία που περιγράφουμε στον οδηγό για το root και αν κολλήσεις σε κάποιο συγκεκριμένο βήμα πες μας.
Για την ROM θα πρέπει να κοιτάξεις στα σχετικά forum, επειδή κάποιες συσκευές έχουν διαφορά στη διαδικασία και αυτοί σίγουρα έχουν μεγαλύτερη εμπειρία.