Αλέξανδρος Φρονιμόπουλος ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα σας, ενδιαφέρομαι για νέο build. Το σύστημα που έχω τώρα (made 2016): cpu i7 6700k, 32gb ddr4 3200mhz, gpu Rx480 8gb, mobo asus maximus viii hero, ssd 850 Evo + hdd Western digital blue 1tb, psu 900w keep out 80+, κουτί Aero 500, cpu fan (μην με κράξετε, μια δοκιμαστική από το πλαίσιο που είχα πάρει ίσα για να bootάρω αλλά μιας που δεν έχω ξεπεράσει τους 70c, δεν την άλλαξα). Μπορούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο με gpu 6900xt και όσα parts γίνεται ίδια από το προηγούμενο; πχ ram,σκληρό κλπ. Απλά και σε cpu (σκέφτομαι για 5900x αλλά νομίζω έχει bottleneck) θέλω να πάω σε amd (όχι ότι είχα κάποιο θέμα με τον intel ή θα με πειράξει να ξανά μπει intel, απλά το σκέφτομαι ως δοκιμή-αλλαγή), όμως να μην έχουν bottleneck cpu-gpu. Επίσης δεν θέλω να είναι της νέας γενιάς που βγαίνουν τώρα γιατί οι τιμές όλων των parts είναι στον Θεό (πχ μητρικές απλές μητρικές Atx ξεκινάνε στα 400+). Tip: στη μητρική με έχει σώσει το Error code screen που έχει η maximus, o,τι θέμα είχα το έλυνα γρήγορα και εύκολα! Θα ήθελα και η επόμενη να έχει κάτι τέτοιο. Και κάτι τελευταίο για το κουτί & fans, προτιμώ αερόψυξη (έχω 120mm fans, θέλω να πάω στα 140mm αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια, θέλω να έχει καλό airflow, με το Aero 500 δεν είχα θέμα maximum 70c δούλεψε το καλοκαίρι και το χειμώνα είναι 50-60c) θέλω κάτι καλό αλλά και vfm(όχι κουτί >80€), ΧΩΡΙΣ rgb ⚠, δεν μου αρέσουν τα λαμπάκια 😁 (Άντε 1-2 στη μητρική ή τη κάρτα, που μπορώ να τα απενεργοποιώ οκ, στη χειρότερη αν έχει και το κουτί, να γίνονται να απενεργοποιηθούν) Το κουτί δεν μπορεί να είναι πιο ψηλό από το Aero 500, εκεί που μπαίνει δεν παίρνει κάτι πιο ψηλό, μπορεί να είναι όμως λίγο πιο φαρδύ 4-5 πόντους, για να χωράει μέσα και καμιά Be Quite dark rock pro 4 ή αντίστοιχη Noctua. Η οθόνη μου είναι η ch27g70, 2560x1440,144hz (δεν θέλω να την αλλάξω αυτή), σε περίπτωση που θέλετε να δείτε κάτι για την κάρτα σχετικά με bottleneck κλπ. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Αλέξανδρε, από τη στιγμή που έχεις ένα λειτουργικό σύστημα δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα να κάνεις μία τόσο μεγάλη αναβάθμιση ή απλά να πάρεις ένα νέο. Σε κάθε περίπτωση για επεξεργαστή θα μπορούσες να δεις το AMD 5950X, Μητρική AMD AM4: X570, και Ψύκτρα επεξεργαστή: Be Quiet Dark Rock Pro 4. Όσον αφορά το κουτί μπορείς να δεις εδώ.

Αλέξανδρος Φρονιμόπουλος απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Τα είπα όλα σχεδόν εκτός από την αιτιολογηση σωστά, χαχα. Η Rx480 δεν σηκώνει τη πλήρη ανάλυση και έτσι όπως τη θέλω. Πχ παίζω warzone 1080p 80-100fps. Θέλω να πάω σε πλήρη ανάλυση της οθόνης, σε υψηλότερα fps, ιδανικά 140+fps. Και να μην είμαι στα 1080p. Ουσιαστικά, θέλω να αξιοποιήσω περισσότερο την οθόνη. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Οκ, εσύ γνωρίζεις καλύτερα τις ανάγκες σου. Σε κάθε περίπτωση, θα μπορούσες να κοιτάξεις και μία έτοιμη σύνθεση μας, όπως αυτή εδώ.