Ορφέας Σακελλάρης ρώτησε πριν 3 έτη
Καλησπέρα, είμαι σε αναζήτηση για επεξεργαστή. Έχω τον ryzen 3 1200 αλλά είναι πολύ αδύναμος και σε συνδυασμό με την rx580 έχω χαμηλά fps(~100) ακομή και σε παιχνίδια που είναι πολύ ελαφριά όπως LoL ή csgo. Το cpu load φτανει στο 98% ενώ έχω ανοιχτό discord browser με μία μονο σελίδα(facebook) και το game. Οι μνήμες που έχω είναι πολύ χαμηλής ταχύτητας για ryzen επεξεργαστή(2666MHz). Νομίζω ότι το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να αναβαθμίσω επεξεργαστή και αργότερα αν το θέλω και τις μνήμες αλλά θα ήθελα και τη γνώμη σας σε αυτό. Επίσης για επεξεργαστή σκεφτόμουν τον ryzen 2600 ή τον ryzen 2600x αλλά από ότι έχω καταλάβει για το σύστημα που έχω δεν αξίζει ο x σε σχέση με την αξία του. Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω αν προτείνεται να πάρω τον επεξεργαστή με wraith stealth ή τον “απλό” box?

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Ορφέα

Η διαφορά στις επιδόσεις ανάμεσα στους 2600 και 2600X δεν είναι μεγάλη. Ωστόσο, η διαφορά στην τιμή είναι μικρή και πιστεύω πως αξίζει να πας στον δεύτερο.

Παρότι η Wraith Stealth είναι σχετικά καλύτερη ψύκτρα, θεωρώ πως δεν αξίζει να δώσεις τα παραπάνω χρήματα. Αν δεν σκοπεύεις να κάνεις overclock, η ψύκτρα της “απλής” έκδοσης” θα σε καλύψει απόλυτα.