Γιώργος Μιχαηλίδης ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας. Επειδή ψάχνομαι για αγορά laptop καλής απόδοσης, άρχισα να χρησιμοποιώ την σελίδα, "www.userbenchmark.com". Είδα λοιπόν τη σύγκριση μεταξύ ryzen 9 6900HX ryzen 7 5800, δείχνει 21% υπέρ του ryzen 7. Αυτό δεν είναι παράξενο; Δεν θα έπρεπε να είναι ο 9 (πολύ) καλύτερος από τον 7;

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιώργο! Ένα ποσοστό από μόνο του δεν σημαίνει κάτι συγκεκριμένο. Εξαρτάται από τη χρήση που κάνεις, αν αξιοποιείς τους παραπάνω πυρήνες κλπ. 

Γιώργος Μιχαηλίδης απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιώργο. Δηλαδή αυτή η ιστοσελίδα δεν λέει κάτι; Να μην την κοιτάω; Γιατί υπάρχει τότε;
Το laptop το θέλω για βαριά αρχεία autocad civil3d, office και παιχνίδια όπως Age of mythology, Age of empires 4, doom, fifa2022, nba 2022. Θα φοράει κάρτα γραφικών  rtx 3060.
Εγώ λοιπόν πώς θα ξέρω ποιος επεξεργαστής μου ταιριάζει, για αυτά που το θέλω;
Ευχαριστώ πολύ!!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Συγκρίνει τις επιδόσεις των επεξεργαστών σε συγκεκριμένα benchmarks, τα οποία χρησιμοποιούν συγκεκριμένους πόρους. Πχ στα σχεδιαστηκά προγράμματα χρειάζεσαι τους επιπλέον πυρήνες τους Ryzen 9, άρα είναι καλύτερη επιλογή. Στα παιχνίδια δεν τους χρειάζεσαι και θα ήταν καλύτερη επιλογή ο Ryzen 7 από άποψη αναλογίας κόστους - επιδόσεων. 

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Επιπλέον, κάνεις ένα λάθος, συγκρίνεις ανόμοια προϊόντα. Δεν έχει νόημα η σύγκριση, καθώς ο R9 6900HX είναι για mobile devices, και έχει ως σχεδιαστικό στόχο και τη χαμηλότερη κατανάλωση ενώ ο αντίστοιχος για desktops R9 5900X, αλλά και ο "μικρότερος" R7 5800X, έχουν περισσότερα cores και/ή cache, δλδ έμφαση στην απόδοση, επομένως οι desktop γενικά έχουν μεγαλύτερη απόδοση. Btw ο 5800X είναι απολύτως συγκρίσιμος με τον 5900X τουλάχιστον μέχρι τα 8 threads, από κει και πάνω υπάρχει κάποια διαφορά. Και άλλωστε δε μπορούν να μπουν στο ίδιο μηχάνημα.

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Διευκρίνιση: "Και άλλωστε δε μπορούν να μπουν στο ίδιο μηχάνημα.", αφορούσε στον R9 6900HX και τον R7 5800X, όχι τους 5800/5900X. (δε έχουμε δυνατότητα να κάνουμε edit post εδώ).