Τίμος Τραγιάννης ρώτησε πριν 7 έτη
Καλησπέρα! 😀

Θέλω βοήθεια για οθόνη που θα την χρησιμοποιώ για γενική χρήση αλλά και για Gaming-ταινίες 24 μέχρι 200€.

Οι οθόνες που έχω κοιτάξει:
MONITOR-TV

/s/5039461/Samsung-T24D590EW.html

/s/5014606/Samsung-T24D390EW.html

Και οι αντίστοιχες ίδιες που ειναι MONITOR
/s/4773702/Samsung-S24D590PL.html

/s/4771910/Samsung-S24D390HL.html

Διάλεξα Samsung καθώς με ενδιαφέρει να έχει όμορφο Design”

Τα ερωτήματά μου είναι:

1)Αξίζει να πάρω Monitor ή Monitor-TV;
2)Από την στιγμή που υπάρχει και Monitor και Monitor-TV ποιος ο λόγος να μην επιλέξω Monitor-TV; (2 σε 1) είναι καλύτερο.
3)Με προβληματίζει ο λόγος αντίθεσης στην πρώτη Samsung T24D590EW η οποία μ’αρέσει ποιο πολύ εμφανισιακά από την Samsung-T24D390EW και είναι 1000:1 και οι άλλες είναι 5000000:1 η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω και θέλω να μάθω είναι καλύτερο η οθόνη να έχει μικρή ή μεγάλη αντίθεση; 
4)Ποια είναι η άποψη σου για PLS vs IPS; (Εγώ πιστεύω πως το PLS είναι καλύτερο)
5)Ποια θα επέλεγες;

Τα 5ms δεν μου φαίνονται και άσχημα

Τέλος θα ήθελα την βοήθεια σου να μου προτείνεις και οθόνες εκτός Samsung έως στα 200€ (Monitor – Monitor Tv) που ίσως να αξίζουν ποιο πολύ. Θα προτιμούσα ποιο πολύ τις Monitor TV αν και δεν ξέρω τι είναι ποιο καλό για PC Monitor ή Monitor TV..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Τίμο,

Αν ένα monitor και μια οθόνη Monitor TV έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, θεωρητικά δεν θα έχουν διαφορά στην ποιότητα της εικόνας, απλά μια διαφορά στην τιμή για τον ψηφιακό δέκτη.

Προσωπικά προτιμώ ένα σκέτο monitor, κατάλληλα ρυθμισμένο για χρήση με υπολογιστή. Είναι εντελώς διαφορετικές οι ρυθμίσεις για καλή εικόνα στον υπολογιστή και σε τηλεοπτικό σήμα, και το Monitor TV έχει διπλή δουλειά για να το ρυθμίσεις κατάλληλα με ξεχωριστά προφίλ (αν υποστηρίζει).

Δεν υπάρχει κανένας σαφής νικητής ανάμεσα στο PLS και το IPS. Υπάρχουν καλύτερα και χειρότερα PLS και IPS monitors. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει νόημα η σύγκριση των τεχνολογιών, μόνο η σύγκριση συγκεκριμένων οθονών.

Αγνόησε τα ψέματα του marketing για δήθεν λόγους αντίθεσης 50000000:1. Όλες οι οθόνες σε αυτή την κατηγορία 1000:1 λόγο αντίθεσης έχουν, αλλά χρησιμοποιούν τρικ για να παράγουν εξωπραγματικά νούμερα.

Το μεγάλο θέμα με τις οθόνες είναι πως αν δεν τις δεις από κοντά και με κατάλληλες ρυθμίσεις (που δεν θα κάτσουν ποτέ να κάνουν σε ένα κατάστημα) είναι αδύνατον από τα χαρακτηριστικά και μόνο να ξέρεις τι εικόνα θα βγάζουν και ποια θα είναι η καλύτερη.

Προσωπικά δεν θα επέλεγα καμία από τις τέσσερις για Gaming. Θα έπαιρνα μία με χαμηλότερο χρόνο απόκρισης από 5ms, γιατί αυτό είναι πραγματικά που μετράει σε μια gaming οθόνη. Αλλά εγώ ρέπω περισσότερο προς το πρακτικό, δεν με αφορούν καθόλου παράγοντες όπως η εμφάνιση.

Τίμος Τραγιάννης απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου!

Δεν ασχολούμαι αρκετά με το Gaming που και που “όταν” έχω χρόνο και αν..

Μπορείς να μου προτείνεις μια οθόνη 24″ έως 200 ευρώ; (για εναλλακτική λύση)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αφού σε ενδιαφέρει το Design, δες αυτή, έχει φοβερή εμφάνιση και πολύ καλά χαρακτηριστικά.