Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήServer για μικρομεσαία επιχείρηση
Nikos Manolopoulos ρώτησε πριν 12 μήνες

Έχω μια μικρομεσαία επιχείρηση και θα ήθελα να αγοράσω έναν νέο server γιατί τον παλιό τον έχω πολύ καιρό. Επάνω του συνδεονται περίπου 20 υπολογιστές. Τον χρησιμοποιώ κυρίως ως file server αλλά τρέχω και κάποια λογιστικά προγράμματα. Έχετε να μου προτείνετε κάποιον? Θα ήταν καλή ιδέα να αγοράσω τα υποσυστήματα και να τον χτισω εγώ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 12 μήνες

Καλησπέρα Νίκο
Το budget σου που περίπου κυμαίνεται; 

Nikos Manolopoulos απάντησε πριν 12 μήνες

Θα ήθελα κάτι σχετικά οικονομικό. Δεν έχω κάποια εικόνα για τα μεγέθη τιμών στο συγκεκριμένο κομμάτι.Ευχαριστω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 12 μήνες

Για 20 υπολογιστές λογικά δεν χρειάζεσαι εμπορικό server, οπότε ένα κοινό desktop θα σε καλύψει από άποψη επιδόσεων.

Ένας 6πύρηνος επεξεργαστής, 16GB RAM, και δύο SSD σε RAID 1 λογικά είναι αρκετά για τη χρήση που θες. Ωστόσο, αν μπορείς, πες μας τα χαρακτηριστικά του προηγούμενου server για να πάρουμε μια ιδέα για τις ανάγκες σου.

Nikos Manolopoulos απάντησε πριν 12 μήνες

Ο υπάρχων server είναι ο Dell PowerEdge R210 II με cpu intel xeon e31240 στα 3.3ghz. Έχει 8 gb ram και περίπου 4*1 TB σκληρούς δίσκους.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 12 μήνες

Ο xeon e31240 έχει 4 πυρήνες και 8 threads. Πολύ εύκολα και αρκετά οικονομικά μπορείς να πάρει ένα σύγχρονο PC με τις διπλάσιες δυνατότητες.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία μας εδώ για να σου φτιάξει ένας συνεργάτης μια σύνθεση ειδικά στα μέτρα σου. Σε γενικές γραμμές, θα πας σε επεξεργαστή με 8 πυρήνες/16 threads, 16GB RAM, χωρίς κάρτα γραφικών, και όσους δίσκους χρειάζεσαι.