Νεοκλής Βασιλειάδης ρώτησε πριν 5 έτη
Καλημέρα και Χρόνια πολλά!
Υπάρχει η ανάγκη να φτιάξω έναν home server με τη βοήθεια ενός παλιού pc που έχω στο οποίο θα συνδέονται όλες οι συσκευές στο σπίτι (tv, tablets, Pc, netbooks, etc…) και θα αναπαράγουν ταινίες, μουσική και γενικώς ότι άλλο αρχείο χρειάζομαι.
Ταυτόχρονα στα συγκεκριμένα αρχεία θα χρειαστεί να έχω πρόσβαση και από το pc/tablet του γραφείου (εκτός δικτύου δλδ του σπιτιού). Τέλος, θέλω να ρυθμίσω τον συγκεκριμένο server να παίρνει αυτόματα backup σε 2ο σκληρό που θα του βάλω κάθε βράδυ, προκειμένου να μην επιβαρύνεται τη μέρα που θα χρησιμοποιείται. 
Έχω διαβάσει αρκετά χρήσιμα άρθρα από εδώ μέσα σχετικά με NAS/ Προσωπικό Cloud / FTP Server, κτλ κτλ… Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί τελικά πάρα πολύ ως προς το ποια λύση θα είναι η ιδανική για μένα.
Θα ήθελα τα φώτα σας λοιπόν δεδομένων των αναγκών μου. 
Ευχαριστώ

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλή χρονιά, Νεοκλή.
Η λύση με το λιγότερο παίδεμα είναι να βάλεις Windows στο παλιό PC, καθώς είναι τα πιο φιλικά όσον αφορά την κοινή χρήση αρχείων στο τοπικό δίκτυο.
Από εκεί και μετά, το προσωπικό cloud θα σε καλύψει εκτός σπιτιού, με σαφώς μεγαλύτερη ασφάλεια σε σχέση με έναν FTP server.
Για αυτόματο backup, το SyncBackFree είναι από τις ισχυρότερες εφαρμογές συγχρονισμού, και έχει τη δυνατότητα scheduling.