Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsSOS!!! Βοήθεια γιατί αργοπεθαίνει το PC (!)
Κώστας Ναούμ ρώτησε πριν 8 έτη
Έχω πρόβλημα με τον σταθερό μου υπολογιστή εδώ και καιρό. Πολλές φορές, στο άκυρο ή (έχω παρατηρήσει) αν λίγο αν ακουμπήσω ή κουνήσω την κεντρική μονάδα φριζάρει! Παγώνουν όλα γίνονται σαν εικόνα, δεν μπορώ να κουνήσω τίποτα, ούτε ποντίκι, ούτε τίποτα. Η αναγκαστική λύση είναι να πατήσω το κουμπάκι της επανεκκίνησης. Αυτή όμως σαφώς και δεν είναι λύση. Γνωρίζετε μήπως κάτι για το θέμα; Κάποια πιθανή αιτία και κάποια πιθανή λύση;

Ευχαριστώ προκαταβολικά, Κώστας.

3 Απαντήσεις

gewrgios pappas απάντησε πριν 8 έτη

Στο ακυρο η οταν ακουμπας/κουνας το pc???εχει μεγαλη σημασια…για αρχη κανε ενα memtest (αστο να κανει τουλαχιστον 6 περασματα να βεβαιωθουμε αν ειναι οι μνημες ενταξει).

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Υπάρχουν πάντως και σαμπουάν για το φριζάρισμα 😛

Πέρα απ’ την πλάκα, μπορεί κάτι να μην κάθεται καλά μέσα στο κουτί, και με το κούνημα να κουνιέται και να μπλοκάρει το σύστημα.

Αν έχεις άνεση να ανοίξεις το κουτί του υπολογιστή σου, δοκίμασε να βγάλεις και να ξαναβάλεις όλα τα υποσυστήματα, τις κάρτες επέκτασης, τις μνήμες, και φρόντισε να πατάνε καλά. Φρόντισε επίσης να πατάνε καλά τα καλώδια του δίσκου.

Δοκίμασε επίσης να λειτουργήσεις τον υπολογιστή με ανοιχτό το κουτί, σε περίπτωση που για κάποιο λόγο το τροφοδοτικό κάνει βραχυκύκλωμα όταν το ακουμπάς.

gewrgios pappas απάντησε πριν 8 έτη

αυτο που είπε ο αγγελος ήταν το επομενο step που θα σου πρότεινα..αλλα επειδη freezarei και στο άκυρο λέω κάτσε μηπως είναι η ραμ ..κανε αυτο που σου λέει πρώτα ο αγγελος και μετά δοκιμάζεις και αυτο που σου είπα