Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsSSD εσωτερικός HDD με Windows και Linux (Dual boot)
Georgios Papadopoulos ρώτησε πριν 2 έτη

Άλλαξα τον εσωτερικό hdd του λαπτοπ με κάποιον από άλλο μηχάνημα που τρέχουν windows 7 και Linux(Ubuntu 18.04).To κομμάτι Linux  συνδέθηκε στο ιντερνετ και δούλεψε μια χαρά.Όχι όμως και τα windows,η ασύρματη σύνδεση ήταν αδύνατη παρά τις προσπάθειες για ενημέρωση drivers και άλλες ρυθμίσεις.Δούλεψε μόνο ενσύρματα(ethernet)...Σκέφτομαι μήπως μια επανεγκατάσταση ή καθαρή εγκατάσταση των windows σώσει την κατάσταση;
Mήπως υπάρχει κάποιος αναλυτικός οδηγός γι'αυτή την εργασία;
Ευχαριστώ 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιώργο

Όταν μεταφέρεις δίσκους από άλλα συστήματα είναι πολύ συνηθισμένο να δημιουργούνται θέματα με τους drivers. Γι αυτό πάντα προτείνουμε καθαρή εγκατάσταση.

Για καθαρή εγκατάσταση των Windows μπορείς να δεις το βίντεο μας εδώ, ενώ για εγκατάσταση των Linux σε duall boot εδώ.

Georgios Papadopoulos απάντησε πριν 2 έτη

Καλό βράδυ Γιώργο!
Η καθαρή εγκατάσταση των windows  7 έγινε αλλά:
έχασα το Linux και η ασύρματη επικοινωνία στα windows δεν επανήλθε!Ιντερνετ μόνο ενσύρματα…Ψάχνοντας το Linux ανοιξα το disk manager και ειδα ότι τα partitions ειναι όπως ήταν πριν την σημερινη εγκατάσταση,απειραχτα.Μηπως δεν χάθηκε τίποτα και απλά δεν μπορώ να τα δω;Help!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Όσο αφορά  την ασύρματη σύνδεση, δοκίμασε απλά να εγκαταστήσεις τους σχετικούς drivers. Θα τους βρεις στη σελίδα του κατασκευαστή.

Όσο αφορά τα Linux, πρέπει να κάνεις επανεγκατάσταση για να επιδιορθωθεί ο boot manager. Η πιο εύκολη λύση είναι κάνεις live boot χωρίς εγκατάσταση, να πάρεις backup από τα partition με τα δεδομένα σου και να εγκαταστήσεις τα Linux ξανά.

Georgios Papadopoulos απάντησε πριν 2 έτη

Θα το προσπαθήσω.Ευχαριστω για το χρόνο σου Γιώργο!