Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxUbuntu 16.04 LTS δεν τερματίζει
Georgios Papadopoulos ρώτησε πριν 5 έτη
Η εγκατάσταση του 16.04 LTS έγινε κανονικά και αφού έφερα το σύστημα στα μέτρα μου με βάση τον οδηγό σας βήμα βήμα,προσπάθησα να εγκαταστήσω το chrome.Aφού το κατέβασα πάτησα εγκατάσταση,αλλά τίποτα.Κάποια στιγμή στην ενότητα σύστημα/λεπτομέρειες είδα ότι υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις και τις κατέβασα.Μετά απ’αυτό άρχισαν τα ”περίεργα”.Μόλις βάλω τον cursor πάνω σε εικονίδιο της πλευρικής μπάρας τα εικονίδια χάνονται,και μολις τον απομακρύνω επανέρχονται!Και το τελευταίο,ενώ η αναστολή δουλεύει δεν δουλεύει ο τερματισμός!

9 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,
Δοκίμασε να εκτέλεσις αυτές τις εντολές, μήπως και γίνει επιδιόρθωση του λειτουργικού:
sudo apt-get -f install
sudo apt-get install ubuntu-desktop

Georgios Papadopoulos απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γιώργο και ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες.
Έδωσα τις εντολές αλλά δεν άλλαξε τίποτα.Ανέβασα μία φωτο του αποτελέσματος,στο τέλος όμως επειδή δεν ήξερα πως να φύγω απ’τη κάρτα αυτή, πάτησα off διαρκείας για να σβήσει ο υπολογιστής. 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,

Από τη στιγμή που δεν έχεις συγκεκριμένα μηνύματα σφάλματος, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί η αιτία των συγκεκριμένων προβλημάτων.

Η πιο απλή λύση, εφόσον ακολούθησες τον οδηγό μας και έχεις βάλει το /home σε ξεχωριστό partition, είναι να κάνεις επανεγκατάσταση κάνοντας format μόνο στο / και διατηρώντας το /home ως έχει, που θα κρατήσει όλες τις ρυθμίσεις που είχες κάνει.

Δηλαδή ξεκίνα μια νέα εγκατάσταση από το DVD ή USB, στο είδος εγκατάστασης διάλεξε “Κάτι άλλο”…

…ύστερα διάλεξε το partition που είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα, κάνε τροποποίηση, και βάλε τις ρυθμίσεις όπως στην παρακάτω εικόνα.

και τέλος διάλεξε το partition όπου έχεις το /home και βάλε τις παρακάτω ρυθμίσεις.

Κάνοντας εγκατάσταση τώρα, θα διατηρηθούν όλες οι ρυθμίσεις των προγραμμάτων, που βρίσκονται στο Home. Το μόνο που χρειάζεται να προσέξεις είναι να διαλέξεις το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό που είχες πριν, όταν σου ζητηθεί.

Georgios Papadopoulos απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Άγγελε και σ’ευχαριστώ για τις οδηγίες.Θα τις κάνω και θα σας πω τα νεώτερα.

Georgios Papadopoulos απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Άγγελε,
Format και εγκατάσταση οκ και δουλεύει μιά χαρά!(thanks to you)!
Mένει ένα ερώτημα:Nα τολμήσω να κάνω την εγκατάσταση ενημερώσεων;(Έτσι ξεκίνησε το ‘κακό’).

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Οι ενημερώσεις είναι απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του λειτουργικού, οπότε καλό είναι να πάρεις το ρίσκο.

Georgios Papadopoulos απάντησε πριν 4 έτη

Καλημέρα Γιώργο,
Το τόλμησα και εγκατέστησα τις ενημερώσεις αλλά και πάλι,ατυχώς,μία από τα ίδια ακριβώς….Ξανά format και εγκατάσταση σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες και πάλι δουλεύει μια χαρά.Τι μπορεί να συμβαίνει,κάποια ενημέρωση να έχει ιό;Και χωρίς τις ενημερώσεις δουλεύει τέλεια,μήπως να μη τις κατεβάσω άλλη φορά;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ιός δεν υπάρχει περίπτωση να είναι, απ’ ότι φαίνεται κάποια από τις ενημερώσεις εισάγει μία ασυμβατότητα με το σύστημά σου.
Μιας και τον Απρίλιο θα κυκλοφορήσει η επόμενη LTS 18.04, μπορείς προς το παρόν να μην κάνεις ενημερώσεις. Το πιθανότερο είναι πως η νέα έκδοση θα είναι εντάξει.
Πάντως, για τη νέα έκδοση δεν μπορείς να κρατήσεις το παλιό home όπως έκανες στην επανεγκατάσταση, γιατί θα δημιουργήσει πρόβλημα ασυμβατότητας, θα πρέπει να την ξανακάνεις από την αρχή.

Georgios Papadopoulos απάντησε πριν 4 έτη

Σ’ευχαριστω Άγγελε για τη βοήθεια όπως και τους συνεργάτες σου.