Anti- Illuminati ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα σας,
είμαι κάτοχος του εκτός κυκλοφορίας πλέον UPS 
''DIGITUS DN-170014-1 UPS 1000VA 600W LINE INTERACTIVE''
το οποίο εδώ και 3 χρόνια που το αγόρασα με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο.
Η μπαταρία σε σταθερό pc με half load usage μου κρατούσε τουλάχιστον 25 με 30 λεπτά τώρα αν ήμουν από τους τυχερούς να μου κρατάει το συγκεκριμένο μοντέλο τόσο δε γνωρίζω.

Σίγουρα όμως τα χρόνια πέρασαν και η διάρκεια της μπαταρίας έχει μειωθεί αρκετά, οπότε για αρχή θα ήθελα να δούμε αν το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να αντικατασταθεί η μπαταρία του για να ψάξω να την αγοράσω.

Επιπλέον, έχω δει στον οδηγό ότι προτείνετε μάρκες όπως APC και Eatοn αν και προσωπικά έχω ακούσει από γνωστούς μου και πολύ καλές κριτικές για Cyberpower μοντέλα της που κοστίζουν από 80 ευρώ και πάνω. (Line Interactive προφανώς).
Πείτε μου αν θέλετε γνώμη και για αυτά.

Συνεπώς, αν θα ξαναγόραζα ups θα ήθελα και πάλι για τον υπολογιστή σε half load να μου κρατάει 25-30 λεπτά και δυστυχώς το κόστος είναι απαγορευτικό για την τσέπη μου στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Το Digitus επάνω μου κόστισε τότε μόλις 60 ευρώ. (Θα το αγόραζα ξανά αν υπήρχε στην αγορά).

Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω πόσο μπορεί να κρατήσει με λειτουργία ρεύματος ένα λάπτοπ 90Watt , με ένα 1000αρι VA    UPS.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

 

10 Απαντήσεις

Anti- Illuminati απάντησε πριν 3 έτη

Επίσης ξέχασα να ρωτήσω αν τα ups καθαρού ημιτόνιου ή τροποποιημένου είναι καλύτερα και γιατί

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα φίλε μου

Όσο αφορά το αν αλλάζουν οι μπαταρίες του υπάρχοντας UPS σου, δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω κάποια σχετική πληροφορία. Ωστόσο, είναι σχετικά εύκολο να το διαπιστώσεις, βλέπωντας αν είναι εύκολο αφαιρέσιμες.

Όσο αφορά τα Cyberpower, δεν έχει τύχει να πιάσουμε κάποιο στα χέρια μας. Απ' όσο βλέπω σε ξένα reviews, δεν είναι άσχημα, αλλά δεν είναι και εξίσου ποιοτικά με τους πιο ακριβούς ανταγωνιστές.

Είναι αδύνατο να απαντήσω ακριβώς στο πόση ώρα θα διαρκέσει το UPS, καθώς παίζει ρόλο η αποδοτικότητα κάθε μοντέλου. Θεωρητικά θα μπορούσες να ξεπεράσεις την 1 ώρα και να πλησιάσεις τις 2 με ένα UPS 1000 VA και φορτίο μόλις 90W.

Τέλος, αν δεν τρέχεις εξοπλισμό ακριβείας, όπως ας πούμε ιατρικό εξοπλισμό, το ημιτόνιο δεν παίζει κάποιον ουσιαστικό ρόλο.

Anti- Illuminati απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,
ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Άρα απότι καταλαβαίνω εφόσον δεν έχω εργαλεία και γνώσεις για non removable μπαταρίες από ups θα χρειαστεί σε 1-1μισι χρόνο να το πετάξω. 

Οπότε κορυφαίες εταιρείες που αξίζει να δοκιμάσω είναι μόνο APC και Eaton ή υπάρχει και τίποτε άλλο; 
Μπορώ να βρω πάλι με τιμή μέχρι 100 ευρώ 900-1100VA και να μου κρατάει σε half load μέχρι 25-30 λεπτά φορτισμένο;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο manual για να δεις αν λέει κάτι σχετικό. Πάντως, αν οι μπαταρίες είναι μη αφαιρέσιμες, τότε μόνο με πατέντα θα μπορούσες να κάνεις κάτι.

Ο 1μισης χρόνος είναι πολύ μικρό διάστημα για να χαλάσουν οι μπαταρίες, εκτός αν είναι εντελώς χαμηλής ποιότητας.

Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλες, αλλά αυτές οι δύο είναι αυτές που έχουν δοκιμάσει εμείς και μπορούμε να έχουμε εμπεριστατωμένη άποψη. Για τα Powerwalker έχουμε ακούσει επίσης καλές εντυπώσεις.

Σε τόσο χαμηλό κόστος μπορείς να δεις το PowerWalker Basic VI Series 1000VA/600W STL(PS). Στα 600W αντέχει 5,5 λεπτά. Αν το πας αναλογικά, πιστεύω πως μπορεί να κρατήσει μισή ώρα για 90 watt.

Anti- Illuminati απάντησε πριν 3 έτη

Ευχαριστώ πολύ. Υπάρχουν μήπως μοντέλα που προτείνετε με κλειστά τα μάτια; (πέραν του οικονομικού, για να τα δω) που να ξεχωρίζουν για συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Τέλος, επειδή σκοπεύω να πάρω και air condition. Υπάρχει ups που να σηκώνει τόσο μεγάλο φορτίο για προστασία; Ή μπορώ να βολευτώ και με απλά πολύμπριζα ασφαλείας για υπερτάσεις και κεραυνούς;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Πόσα VA θέλεις να είναι το UPS; Έχεις συγκεκριμένες απαιτήσεις σε αριθμί πριζών ή άλλα χαρακτηριστικά;

Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να βάλεις το air condition πάνω στο UPS. Δεν είμαι καν σίγουρος αν επιτρέπεται να το βάλεις σε πολύπριζο ασφαλείας, καθώς είναι πολύ απαιτητική συσκευή. Καλό είναι να ρωτήσεις κάποιον ηλεκτρολόγο.

Anti- Illuminati απάντησε πριν 3 έτη

Εγώ έχω τροφοδοτικό platinum 550W και ένα εφεδρικό ολοκαίνουργιο EVGA gold 650W. Οπότε θεωρώ ότι από 1000VA και πάνω θα είμαι καλυμμένος. Λέω 1000VA ώστε να υπάρχει αυτονομία για 25-30 λεπτά.
Για aircondition δηλαδή δεν υπάρχει κάτι να το σηκώσει; Αναγκαστικά πρέπει να ψάξω για γεννήτρια βενζίνης ή κάτι τέτοιο; Σε κατάστημα που πήγα και ρώτησα μου είπαν ότι πολύμπριζα προστασίας τοποθετούν συνήθως από 18.000btu και πάνω, στα 9000-12000 δεν βάζουν, αλλά επειδή από υπερτάσεις δε μπορείς να είσαι σίγουρος μη κάψει καμιά πλακέτα το συζητάω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Θα μπορούσες να ρίξεις μια ματιά στο APC Back-UPS 1400VA , το οποίο δεν ξεπερνάει κατά πολύ το budget σου.

Αφού σε μεγαλύτερα air condition σου είπαν ότι μπορείς να βάλεις πολύπριζο ασφαλείας, τότε σίγουρα μπορείς και στα μικρότερα. Λογικά δεν το κάνουν για λόγους κόστους, όχι ότι υπάρχει κάποιος περιορισμός.

Anti- Illuminati απάντησε πριν 3 έτη

Αυτό γράφει Αντοχή Μπαταρίας (Half Load): 11.2min, (Full Load): 2.4min οπότε δε θεωρώ ότι είναι ικανοποιητικό. Εγώ ψάχνω για πιο μεγάλη αυτονομία.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο στα χρήαματα που κινείσαι. Ακόμα και το APC Easy BVX 2200VA με διπλάσια VA και τιμή, αντέχει περίπου 17 λεπτά με 300W κατανάλωση (σύμφωνα με τον πίνακα εδώ).