Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραUPS: διευκρινήσεις – ερωτήσεις
HarisGR ρώτησε πριν 7 έτη
 Αν και σκόπευα να πάρω APC, τελικά πήρα αυτό  Energenie
γιατί λόγω μορφής(στυλ πολύμπριζου) το τοποθέτησα στο γραφείο γιατί PC,πολυμηχανημα,router,UPS βολεύουν να είναι στο γραφείο όλα, ενώ τα άλλα UPS δε βόλευαν και τόσο βάσει χώρου. Επίσης είναι Line Interactive στα 850VA με 4 σούκο (2 για surge protection + 2 για UPS+surge protection).Επίσης έχει προστασία για γραμμή τηλεφώνου .Ακόμα και τα καλώδια καλύτερα τα έφτιαξα τώρα (αριστερά,δεξιά).   Η αξιοπιστία θα φανεί στο χρόνο :D . Πριν το πάρω, επικοινώνησα με την Gembird για πληροφορίες και μπορώ να πω απάντησαν άμεσα (μέσω e-mail).Στα αρνητικά το φτωχό manual(με εικόνες αν δείτε και στην επίσημη ιστοσελίδα  manualΚαι η αλήθεια είναι ότι σε άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα(από όπου το πήρα) κοστίζει 69 ευρώ. Είχα στο νου μου και ένα ακόμα πιο μικρό της Cyberpower(ως πιο αξιόπιστη αλλά χωρίς προστασία τηλ.γραμμής αλλά και με λιγότερα W)

Φυσικά έχω συνδέσει PC και Monitor στις σούκο με Ups+surge protection και πολυμηχάνημα και Modem-router σταάλλα δύο(μόνο surge protection).Ας πάμε στις ερωτήσεις. Έχει ένα κουμπί ON/Off και τρία φωτάκια LED με ενδείξεις. Ήθελα να δοκιμάσω αν δουλεύει το ups και έτσι έκλεισα το UPS (off) αλλά έιδα (έκπληκτος) ότι PC , Oθόνη έκλεισαν ενώ το modem συνέχισε να τροφοδοτείται με ρέυμα. Αυτό είναι φυσιολογικό;
Άνοιξα το UPS (on) και αφού το έβγαλα από την μπρίζα(τοίχου) τότε λειτούργησε με μπαταρία και ο υπολογιστής έμεινε ανοικτός,όπως και η οθόνη.
Άρα το On/off δεν έχει σχέση με την τροφοδοσία του ρεύματος αλλά με τη λειτουργία της μπαταρίας-ups. Oπότε αν το βάζω στο off, Modem και πολυμηχάνημα θα λειτουργούν,σωστά; Μπορεί να σας φαίνεται αστείο :D αλλά πρώτη φορά κάνω χρήση ενός UPS.
Ένα άλλο ερώτημα αφορά τι γίνεται όταν χρειαστεί να λείψω για πολλές μερές.Συνήθως κλείνω μέχρι και το γενικό.Στην περίπτωση του UPS υπάρχει πρόβλημα,αν δεν φορτίζεται η μπαταρία(γιατί απ'ότι ξερω δεν πρέπει να ξεφορτίζεται εντελώς);
4 Απαντήσεις
Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη
Καλημέρα Χάρη, Όταν είναι κλειστό το UPS είναι λογικό οι συσκευές να κλείνουν. Το modem έμεινε ανοιχτό γιατί είναι στο surge protect του UPS, που παρακάμπτει το κύκλωμα που συνδέεται με τη μπαταρία. Αν είναι να λείψεις για πολλές ημέρες καλύτερα να κλείνεις το UPS.
HarisGR απάντησε πριν 7 έτη
   Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Άρα το On/off έχει σχέση με το σύστημα UPS . Αν πατήσω off, η μπαταρία ξεφορτίζεται ή μόνο στο On και με διακοπη ρεύματος; Ως προς το θέμα συντηρησης τι είναι καλύτερο δηλαδή. Υ.Γ. Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις!!!
Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 7 έτη
Όπως κάθε μπαταρία που δεν χρησιμοποιείται, έτσι και εδώ, θα αποφορτίζεται με πολύ αργούς ρυθμούς και αν είναι να λείψεις μερικούς μήνες.
HarisGR απάντησε πριν 7 έτη
Σε ευχαριστώ πολύ