Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsVMware Player η Virtual Box?
DSSXe . ρώτησε πριν 8 έτη
Δοκιμάζοντας και τα δυο προγράμματα τις τελευταίες μέρες αναρωτιόμουνα ποιο είναι καλύτερο, αν κάποιο είναι καλύτερο. Εγκατέστησα και στα 2 τα Windows 10 άλλα και τα XP και στο VMware έπαιζαν καλύτερα χωρίς κολλήματα. Ωστόσο σε Ubuntu και Linux Mint ο VMware δεν μου αναγνώριζε με τίποτα τα ηχεία και είχε κάποια θεματάκια με τους drivers ενώ στο Virtual Box η εγκατάσταση των λογισμικών και των Drivers ήταν σχετικά εύκολη και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Με βάση τα παραπάνω το συμπέρασμα που έβγαλα είναι:
VMware = Windows και
Vitual Box = Linux
Πάντως θα ήθελα να ακούσω απόψεις όσων δεν είχαν πρόβλημα με τα Linux σε VMware.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Εγώ χρησιμοποιώ αποκλειστικά το Vmware σε Linux, παλαιότερα σε Ubuntu πλέον σε Arch Linux. Δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα σε καμία από τις δύο εφαρμογές.

Ο λόγος που δουλεύω Vmware είναι πως όταν ξεκίνησα με τις Virtual Machines πριν από χρόνια, μόνο το VMware είχε drivers κάρτας γραφικών αρκετά καλούς για να ενεργοποιήσω το Aero στα Windows 7, ενώ το VirtualBox δεν μπορούσε.

Πιθανώς να έχουν αλλάξει πράγματα στο VirtualBox από τότε, θα το ελέγξω όταν θα κάνω το αφιέρωμα στις Virtual Machines.

DSSXe . απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση Άγγελε. Τι μπόρω να κάνω έτσι ώστε να κάνω μια σωστή εγκατάσταση των Linux στον VMware Player μιας και πιστεύω πως γενικά υπερυσχύει του Vitual Box ανεξάρτητα από τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζω.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Να σου πω την αλήθεια, δεν έχω κάνει καμία ειδική ρύθμιση στο VMware, λειτουργεί out of the box, με ήχο, κομπλέ.

Για δοκίμασε στα preferences της Virtual Machine, στην sound card, αντί για Auto Detect στο use physical sound card να επιλέξεις χειροκίνητα μία από τις επιλογές.