Γιώργος Μιχαηλίδης ρώτησε πριν 2 έτη

Καλημέρα σας. Μόλις εγκατέστησα το vpngate και συνδέθηκα με ένα ιαπωνικό server. Όμως στην ιστοσελίδα "what is my ip address", δείχνει την τοποθεσία μου. Γιατί δεν δείχνει ότι είμαι στην Ιαπωνία;

7 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιώργο, μήπως δεν έκανες κάτι καλά? Εξακολουθεί να σου βγάζει ότι βρίσκεσαι Ελλάδα?

Γιώργος Μιχαηλίδης απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιώργο. Ακολούθησα τις οδηγίες του pcsteps. Δεν είναι πολλά αυτά που πρέπει να κάνεις, για να πεις ότι κάτι ξέχασα. Δύο πραγματάκια είναι. Το εγκατέστησα, διάλεξα ένα από τους Ιαπωνέζικους servers, μου δείχνει "connected" όπως δείχνει η φωτό και τέλος. Τι άλλο να κάνω. Επέλεξα και άλλους servers, μπήκα και σε άλλες ιστοσελίδες που δείχνουν την ip και με εντόπισαν κανονικά. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι στις ειδήσεις του MSN που επισκέπτομαι καθημερινά, υπάρχουν και πολλές Ιαπωνέζικες, όταν είναι ενεργοποιημένο το VPN. 
Ναι, η συγκεκριμένη ιστοσελίδα με εντοπίζει ακόμα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιώργο, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις ξανά τη διαδικασία μήπως και κάτι σου ξέφυγε..διαφορετικά, πολύ πιθανόν μια και πρόκειται για μία δωρεάν εφαρμογή να μην σου προσφέρει το επιθυμητό επίπεδο ανωνυμίας..

Γιώργος Μιχαηλίδης απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιώργο. Μετά από αρκετό ψάξιμο διαπίστωσα ότι ο ένοχος είναι η ip6. Πολλά sites προτείνουν απενεργοποίηση της ip6, γιατί παρουσιάζει κενά ασφαλείας. Την απενεργοποίησα και οι ιστοσελίδες δεν εντοπίζουν πλέον την ip μου. Δεν ξέρω όμως αν έκανα καλά που την απενεργοποίησα, γιατί... η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια και εγώ είμαι ημιμαθής. Ποια είναι η γνώμη σου;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιώργο, γενικά από όσο γνωρίζω δεν είναι και ότι καλύτερο να έχεις απενεργοποιημένη την ip6..ρίξε μία ματιά και εδώ.