Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραWifi Repeater,bridge κτλ Τι να αγοράσω? Access point ή router?
Aggelos Koukos ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα. Βρίσκομαι σε μια δραματική σχολή στην οποία είμαστε 75 άτομα σύνολο και πολύ συχνά θέλουμε να συνδεθούμε στο internet της σχολής. Αρχικά επειδή το σήμα Wifi δεν φτάνει σε όλα τα σημεία της σχολής ήθελα να αγοράσω είτε ένα router που θα το συνδέσω στο κεντρικό modem μέσω utp είτε ένα access point. Δεν ξέρω όμως ποιο απο τα δυο να αγοράσω. Απ\'ότι κατάλαβα η διαφορά τους είναι ότι το router σου δίνει και τη δυνατότητα να συνδεθείς ενσύρματα ενώ το access point όχι. Ίσως το γεγονός ότι είμαστε 75 άτομα να σημαίνει ότι κάποιο απο τα δυο είναι καλύτερο για την περίπτωση μας; Εσείς τι προτείνετε να αγοράσω;

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλημέρα Άγγελε! Και τα δύο μπορούν συνδεθείς ενσύρματα. Η διαφορά είναι ότι το router προσφέρει πολλές περισσότερες ρυθμίσεις όσο αφορά τη διαχείριση του δικτύου. Ένα access point χρησιμοεύει απλά στο να δημιουργήσει ένα ασύρματο δίκτυο.

Aggelos Koukos απάντησε πριν 1 έτος

Ok κατάλαβα. Για την περίπτωση μου ποιο θεωρείς ότι είναι καλύτερο; Ποιο θα είναι περισσότερο σταθερό και δεν θα υπάρχουν αποσυνδέσεις κλπ;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Ένα access point θα είναι πάντα καλύτερο από ένα router ίδιου κόστους, καθώς στοχεύει μόνο μια λειτουργία. Φυσικά αυτό ισχύει όταν δεν σε ενδιαφέρουν οι επιπλέον λειτουργίες του router. 

Aggelos Koukos απάντησε πριν 1 έτος

Τι παραπάνω λειτουργίες έχει ένα ρουτερ δηλαδή; 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Ανάλογα το μοντέλο, κυρίως ρυθμίσεις διαχείρισης του δικτύου, όπως προτεραίοτητες σε συγκεκριμένες εφαρμογές/συσκευές, μπλοκάρισμα συσκευών, μπλοκάρισμα σελίδων και άλλο πολλά.