Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsWindows αυθεντικά ή πειρατικά;
Efthymhs K ρώτησε πριν 8 έτη
γειά σας, είμαι καινούργιος στο pc steps, λέγομαι Ευθύμης, και έχω μια απορία:
Μόλις αγόρασα καινούργιο Η/Υ. Στο παλιό σύστημα χρησιμοποιώ windows xp. Φυσικά και θέλω κάτι νέο οπότε, πέραν των νομοθετικών και ηθικών ζητημάτων που προκύπτουν, αξίζει να μαζέψω λεφτά να επενδύσω σε αυθεντικά Windows ή να τα κατεβάσω σπασμένα; Ένα καλό antivirus δεν επαρκεί για να με προστατεύσει απο ιούς/malware/rootkits?
Να κάνω το θαρραλέο βήμα να περάσω σε άλλο λειτουργικό στο οποίο δεν γνωρίζω τιποτα και δεν ξέρω αμα θα μπορώ να το χρησιμοποιώ το ίδιο εύκολα όπως και τα windows?

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Ευθύμη.

Υπάρχουν τόσοι αμέτρητοι τρόποι να είναι πειραγμένο ένα πειρατικό ISO που ποτέ δεν μπορείς να είσαι βέβαιος πως είναι 100% καθαρό.

Ποιος μπορεί να σου εγγυηθεί πως δεν έχει γίνει μια ρύθμιση που να αφήνει απλά ανοιχτή μια πίσω πόρτα στο λειτουργικό μέσω διαδικτύου, για να εγκατασταθεί κάποιο malware αργότερα εξ’ αποστάσεως? Κανένα antivirus δεν θα βρει ένα τέτοιο κενό ασφαλείας.

Χώρια που στις πειρατικές εκδόσεις πρέπει να έχεις απενεργοποιημένο το Windows Update, γιατί ποτέ δεν γνωρίζεις πότε η Microsoft θα βγάλει ένα νέο update που θα εντοπίσει το σπάσιμο. Κατά συνέπεια, το σύστημά σου θα είναι απροστάτευτο σε όποιο κενό ασφαλείας των Windows εντοπιστεί στην πορεία.

Δοκίμασε το Ubuntu Linux, δεν έχει καμία δυσκολία.

Seijin Sasori απάντησε πριν 8 έτη

Συμφωνώ με τον Άγγελο τα Ubuntu Linux είναι μια καλή λύση για ελεύθερο και ασφαλή λειτουργικό σύστημα και πλέον εύκολο στην χρίση σε σχέση με παλιά άλλα πρώτα πρέπει να ξες ότι στα Linux δεν θα μπορείς να παίξεις παιχνίδια αν παίζεις η κάποια προγράμματα που χρησιμοποιούσες στα Windows και για τα πειρατικά λογισμικά δεν είναι αναγκαστικό να είναι πειραγμένα αλλά υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις.Πχ Τα Windows 7 και Xp που χρησιμοποιώ τόσα χρονιά σε έμενα και σε άλλους δεν έχουν φέρει πρόβλημα,

Efthymhs K απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
θα έχω το σύστημα για πολλά χρόνια οπότε μάλλον θα καταφύγω σε σίγουρα πράγματα (και θα κάνω και απόσβεση)
Ναι παίζω και παιχνίδια οπότε μάλλον το κόβω να βάζω και windows και Linux για να τα μάθω.