Αλέξανδρος Κοσκινάς ρώτησε πριν 4 έτη
Καλησπέρα στην ομάδα.
Το σύστημα μου αποτελείται από τα παρακάτω χαρακτηριστικά.
Έχω δύο λειτουργικά και όταν επιλέγω τα Windows 7 το Hdmi λειτουργεί κανονικά και μου επιτρέπει να βλέπω ταινίες στην τηλεόραση. Όταν επιλέγω όμως τα Windows 10, ο υπολογιστής παγώνει, το ποντίκι δεν ανταποκρίνεται και κάτω δεξιά στην οθόνη δείχνει μόνο την ώρα και την ημερομηνία. Όταν το βγάζω επανέρχεται. Τι μπορεί να φταίει?

5 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα. Πολύ περίεργο πρόβλημα. Το πιθανότερο είναι να ευθύνεται κάποιος driver. Δοκίμασε να εγκαταστήσεις τους driver της κάρτας γραφικών στα Windows 10.

Αλέξανδρος Κοσκινάς απάντησε πριν 4 έτη

Έκανα κατάργηση drivers κάρτας γραφικών σε safe mode και τους ξανά εγκατέστησα από την σελίδα του κατασκευαστή. Το πρόβλημα παραμένει. Μήπως έχει να κάνει με τους αντάπτορες επειδή έχω βάλει έναν στην έξοδο του dvi για το Hdmi?  Υπενθυμίζω πως όταν μπαίνω με τα Windows 7, δεν έχω αυτό το πρόβλημα. Κάτι άλλο που εμφανίσθηκε μετά από αυτήν την διαδικασία είναι πως όταν σβήσω τον υπολογιστή από τα 7 και επιλέξω την επόμενη φορά να τον ανάψω μπαίνοντας στα 10, δεν λειτουργούν τα κάτω αριστερά εικονίδια πχ. start και search με αποτέλεσμα να κάνω τερματισμό του ssd από το power του υπολογιστή.
Τι κάνω?

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 4 έτη

Στην ασφαλή λειτουργία των 10 λειτουργεί κανονικά ο υπολογιστής;

Αλέξανδρος Κοσκινάς απάντησε πριν 4 έτη

Νομίζω πως ναι. Δεν το έψαξα και πολύ όμως. Απλά όταν πήγα να ανοίξω τον browser που είχα κατεβάσει με ειδοποίησε νομίζω, πως μόνο με τον edge μπορούσα να κάνω αυτήν την ενέργεια.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αν στην ασφαλή λειτουργία όλα είναι ΟΚ, τότε σίγουρα φταίει κάποιος driver. Θα σου πρότεινα για αρχή να δοκιμάσεις μια επιδιόρθωση των Windows όπως περιγράφεται εδώ.
https://www.pcsteps.gr/189126-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BB%CF%8D%CE%BD%CF%89-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-windows-10/#_Windows___April_2018_Update