Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsWindows 11 ISO: Νέα Ελαφριά Windows Για Αδύναμα PC Με Το Επίσημο ISO Της Microsoft
Πάνος ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα σας,
Διάβασα το πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την δημιουργία ISO Windows 11 Lite, και προσπάθησα να ακολουθήσω τα βήματα που περιγράφετε. Κατέβασα το ISO. Το έκανα μοντάρισμα. Πήρε το γράμμα Ε. Έτρεξα το cmd σαν διαχειριστής. Αντέγραψα την εντολή που περιγράφετε και έλαβα την εξής απάντηση από το τερματικό:
C:\WINDOWS\system32>dism /Get-WimInfo /WimFile:Ε:\sources\install.wim /index:1
Deployment Image Servicing and Management tool
Version: 10.0.19041.844

Error: 3
Το σύστημα δεν είναι σε θέση να εντοπίσει την καθορισμένη διαδρομή δίσκου.
The DISM log file can be found at C:\WINDOWS\Logs\DISM\dism.log
C:\WINDOWS\system32>
Έχω κάνει κάτι λάθος?

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Πάνο!
 
To Error αναφέρει ότι δεν είναι σε θέση να εντοπίσει την καθορισμένη διαδρομή δίσκου.
Εφόσον είσαι βέβαιος ότι το γράμμα μονάδας δίσκου που αντιπροσωπεύει το ISO είναι το σωστό, και ότι έχεις επαρκή δικαιώματα για πρόσβαση σε αυτό, και ότι το ISO το κατέβασες απευθείας από τη Microsoft, και όχι μέσω Media Creation Tool ή με κάποιον άλλον τρόπο λήψης, τότε απενεργοποιείς όλα τα προγράμματα προστασίας από ιούς/ασφάλειας, ή κατήργησε τα προσωρινά εάν είναι δυνατόν, και στη συνέχεια, επανέλαβε την εντολή DISM για να δεις εάν λειτουργεί.
 
Αν όχι , τότε το πρόβλημα ίσως οφείλεται σε κατεστραμμένα αρχεία συστήματος, οπότε εκτελείς ως διαχειριστής στην γραμμή εντολών το sfc /scannow με enter όπως το περιγράφουμε στη σχετική ενότητα:
Έλεγχος αρχείων συστήματος για προβλήματα: sfc /scannow
Περιμένεις να ολοκληρωθεί η σάρωση και ακολουθείς τις οδηγίες εάν εντοπιστούν και πρέπει να επιδιορθωθούν τυχόν κατεστραμμένα αρχεία.

Εναλλακτικά, εκτελείς την ακόλουθη τελική εντολή:
DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth, πατάς enter και περιμένεις,. Αν η εντολή εμφανίζεται κολλημένη, αυτή είναι φυσιολογική συμπεριφορά.
 
Μετά από λίγα λεπτά, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία. Μόλις ολοκληρώσεις τα βήματα, το DISM ενδέχεται να συνδεθεί στο Windows Update online για λήψη και αντικατάσταση κατεστραμμένων αρχείων (αν χρειάζεται).Κατόπιν, δοκιμάζεις ξανά την: dism /Get-WimInfo /WimFile:Ε:\sources\install.wim /index:1
Αν έχεις κατεβάσει το ISO με διαφορετικό τρόπο και όχι με άμεση λήψη από τη σελίδα της Microsoft όπως αναφέρουμε, τότε το πρόβλημα είναι ότι η εντολή πρέπει να περιέχει το install.esd. και όχι το install.wim. Οπότε η εντολή είναι η ακόλουθη: dism /Get-WimInfo /WimFile:E:\sources\install.esd /index:1
 
Αν και πάλι τίποτε δεν λειτουργήσει, δοκίμασε το τροποποιημένο ISO του Tiny11 ή του Ghost Spectre με την εύκολη μέθοδο που περιγράφουμε εδώ. Αμφότερα είναι ασφαλή και το ίδιο ελαφριά.

Πάνος απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Chris,
Το ISO έχει κατέβει από την Microsoft σύμφωνα με τις υποδείξεις του άρθρου.
Έτρεξα scf /scannow και βρέθηκαν κατεστραμμένα αρχεία τα οποία επιδιορθώθηκαν. Το dism δεν δούλεψε και δίνει τα ίδια αποτελέσματα. Δημιούργησα το ISO που ήθελα δοκιμάζοντας το tiny11 creator 22621.525.bat. Μένει να το δοκιμάσω.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την προσπάθεια.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Παρότι η μέθοδος; που αναλύουμε μας λειτούργησε χωρίς κανένα τέτοιο ζήτημα σε 2 διαφορετικά laptop χαμηλών δυνατότητων, υπάρχουν μερικοί ακόμη ξένοι χρήστες με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, και δίνουν τη λύση στο GitHub, πατώντας εδώ. Ενδεχομένως να εμφανιστούν και άλλες λύσεις μέσα από το lssues του εργαλείου.
 
Αν και πάλι τίποτε δεν λειτουργήσει, επαναλαμβάνουμε ότι μπορείς να δοκιμάσεις την εύκολη μέθοδο που περιγράφουμε εδώ, για το τροποποιημένο ISO του Tiny11 με ακόμη πιο ελαφριά W11 Pro (ENG), που είναι το ίδιο ακριβώς ISO που δίνει το Tiny11builder, ή το Ghost Spectre με το ίδιο ελαφριά ελληνικά Windows 11 Pro. Αμφότερα είναι ασφαλή.