Χριστόφορος Χ.Χ ρώτησε πριν 1 έτος

Κατευθείαν στο θέμα!
Υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψω στην προηγούμενη έκδοση των Windows 11 (έκανα την αναβάθμιση στην έκδοση 22Η2) και αν ναι πως μπορώ να το κάνω?
Ξεκίνησα την διαδικασία αναβάθμισης ψες τα μεσάνυκτα 5/10/22 και μου πήρε περίπου ένα τρίωρο. Κατά την αναβάθμιση μου έδειξε στην οθόνη ότι αναβαθμίζεται το BIOS (ήταν φυσιολογικό αυτό? το εμφάνισε και σε άλλους? είναι μέρος της διαδικασίας για όλους τους υπολογιστές με windows 11?). Μετά από 3-4 επανεκκινήσεις κατάφερα λοιπόν να ολοκληρώσω την αναβάθμιση του Laptop κατά 98% (HP OMEN, RYZEN 9 5900X, RTX3070, 16GB RAM, 1 TB SSD) και κατά τον τελευταίο έλεγχο διαπίστωσα ότι δεν έγιναν κάποιες αναβαθμίσεις οι οποίες αφορούσαν την Realtek. Προσπάθησα να τις κάνω λήψη αλλά μου εμφάνιζε αυτό (σφάλμα εγκατάστασης 0x80070103). Έτρεξα την διάγνωση και μου εμφάνισε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα και μετά από μια σχετική έρευνα βρήκα ότι χρειάζεται να τρέξω Command Prompt. Δεδομένου της ώρας, της κούρασης και της μη εξοικείωσης του συστήματος των Γραμμών Εντολών τα παράτησα και το έκλεισα. Και ερχόμαστε στο σήμερα όπου πήγα να ανοίξω το laptop. Έκανα αρκετές επανεκκινήσεις και τερματισμούς στο laptop διότι έβαζα τον κωδικό και δεν προχωρούσε στο να μου εμφανίσει το desktop, και ξαναπατούσα Enter για να μου εμφανίσει το πεδίο του κωδικού για 2η φορά. Επίσης από την πρώτη στιγμή που άνοιξα το laptop κατάλαβα ότι ανέβασε απότομα θερμοκρασία, παρόλο που το έχω σε βάση με ανεμιστηράκια. Αναγκάστηκα να πάρω το πιστολάκι των μαλλιών και να εφαρμόσω την πίσω πλευρά του (αυτή που ρουφάει τον αέρα) στο πλαϊνό σημείο του laptop που βρίσκεται το exhaust για να πετύχω την άμεση μείωση της θερμοκρασίας. Κάπου εκεί κατάφερα να ανοίξω το Microsoft Store για να ελέγξω για τυχόν αναβαθμίσεις αλλά και το Windows Update. Γιατί ενόσω ήταν ζεστό, αυτά τα δύο υπολειτουργούσαν. Το μεν πρώτο έτρωγε αρκετό χρόνο στο loading και δεν άνοιγε. Το δε Windows Update δεν ολοκλήρωνε ποτέ τον έλεγχο για τυχόν αναβαθμίσεις.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Αναμένω την απάντησή σας.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Χριστόφορε! Το update του BIOS λογικά έγινε μετά την εγκατάσταση των Windows σαν επιπλέον update. Αν έχεις πρόσβαση στις ρυθμίσεις, μπορεις να πας Σύστημα -> Επαναφορά και να γυρίσεις πίσω στα Windows 10.

Χριστόφορος Χ.Χ απάντησε πριν 1 έτος

Το laptop είχε τα Windows 11 προεγκατεστημένα. Τουλάχιστον έτσι φαίνεται.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Συγνώμη, μπερδεύτηκα ότι ήθελες να πας από τα Windows 11 στα δέκα. Μπορείς να κατεβάσεις το ISO της οποιασδήποτε εκδόσης των Windows 11 από εδώ. Ωστόσο, μπορεί να γίνουν αυτόματες ενημερώσεις και να σε πάει ξανά στη νεότερη.