Αποστόλης Κουτούκης ρώτησε πριν 4 έτη
Καλησπέρα. Έχω έναν υπολογιστή στο γραφείο μου με windows xp αυθεντικά το οποία κ πρέπει να αλλάξω μιας και δεν έχουν ασφάλεια κ ενημερώσεις.
Θα ήθελα να ρωτήσω επειδή είναι παλιός και μάλλον θα αναβαθμιστεί στην πορεία συμφέρει να πάρω windows 10 ή τα 8.1που είναι πολύ φθηνότερα  μέχρι να τον αναβαθμίσω? Μπορώ να κάνω απευθείας εγκατάσταση των 8.1? Ρωτάω μιας και διαβάζω ότι οι άδειες dsp και oem που κυκλοφορούν σε γνωστά μαγαζιά πώλησης λειτουργικών δεν μεταφέρονται. 
Οπότε μιας και θα πάει για απόσυρση κάποια στιγμή να πάρω ότι φθηνότερο και όχι άδεια retail? Και μόλις τον αναβαθμίσω να βάλω τα 10 και σε καλύτερη τιμή από τώρα? 
τέλος σε περίπτωση που μου καεί η μητρική μπορώ να αποδείξω ότι είναι το ίδιο μηχάνημα στην Microsoft και να μου βάλει την άδεια στο ίδιο PC με άλλη μητρική χωρίς να έχω άδεια fpp retail? 
Ελπίζω να μην κούρασα. Ευχαριστώ πολύ. 

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Αποστόλη,
Στα Windows 10 η άδεια συνδέεται με τον Microsoft λογαριασμό σου. Αν αλλάξεις hardware, μπορείς να την μεταφέρεις κανονικά. 
Αυτό δεν ισχύει για άδειες OEM, οι οποίες συνδέονται με την μητρική σου. Οπότε δεν μπορούν να μεταφερθούν με κανέναν τρόπο.
OEM κλειδιά θα βρεις και για Windows 10 και 8.1 σε εξευτελιστικές τιμές στο ebay. Οπότε μπορείς να επιλέξεις όποιο σου αρέσει σαν λειτουργικό.
Μπορείς να αγοράσεις απλά δύο άδειες OEM και θα σου έρθει πολύ πιο φθηνά. Στην τιμή που πουλιέται μια retail άδεια, αγοράζεις 10 OEM.