odysseas angidis ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπερα σας. Εχω αλλαξει την μητρικη στον υπολογιστή μου κι θελω να κανω εγκατσταση των 10. Και στο προηγουμενο τα 10 ειχα συν αποθηκευμενα ειδωλα. Υπαρχει μηπως δυβατοτητα να εγκαταστησω καποιο \"ειδωλο\" η θα πρεπει να γινει καθαρη εγκατασταση απ την αρχη; ευχαριστω πολυ 

11 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Οδυσσέα

Καλό είναι να κάνεις καθαρή εγκατάσταση, καθώς μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα με τους drivers.

odysseas angidis απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπερα γιωργο. Μου συνεβη τελικα κατι το ευχαριστο. Συνδεσα τον ssd με το λειτουργικο και το usb για το boot στην καινουργια μητρικη. Οταν πηγαινα να κανω εγκατασταση στον σκληρο μου ελεγε οτι ειναι αδυνατον κλπ (δεν θυμαμαι ακριβως το μηνυμα). 
Αφου τα ξεσυνδεσα και τα συνδεσα, προσπαθησα ακομα μια φορα. Παταω οn και περιμενω.. (ξεχασα να βαλω το boot usb). Και εκει εγινε το "θαυμα". 
Κανει boot απο τον ssd. Βγαζει το σημα των windows και απο κατω 
"Προετοιμασια συσκευων".. 5-10....100%
Και ανοιξε τελικα με τον ssd που ειχα ηδη τα winsows,μαζι με ολους τους λογαριασμους,επιφανεια εργασιας κλπ. Σαν να μην αλλαξα υπολογιστη. 
Απλα το αναφερω γτ δεν ξερω αν σας εχει τυχει η το γνωριζατε. Οποτε δεν χρειαστηκα αλλη αδεια windows,ουτε εχασα κανενα αρχειο. 
Οσο το εχω δουλεψει,δουλευει αψογα

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση! Για να αποφύγεις τυχών προβλήματα, κάνε απεγκατάσταση τους drivers του προηγούμενου υλικού και πέρνα τους νέους.

odysseas angidis απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπερα και παλι Γιωργο. Επειδη ηξερα οτι δεν θα πανε και ολα τελεια... ενα "προβληματακι" που εχω. Εχω συνδεσει την μητρικη με οπτικη ινα ,σε home theater,αλλα δεν μπορω να το ρυθμισω ωστε να παιζει 5,1. Τωρα ειναι στερεοφωνικη αν δεν κανω λαθος. 
Η μητρικη ειναι η asus p8p67. Yπαρχει καποιος τροπος να μπορω να το ρυθμισω? Ευχαριστω πολυ. 
υγ. Δεν ανανεωσα καποιον driver, αλλα στο προγραμμα realtek που ειχα ηδη εγκατεστημενο,αναγνωριζει τωρα οτι ειναι αλλη η μητρικη,μπορω να κανω λιγες ρυθμισεις (μπασα κλπ) αλλα οχι για 5,1. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα και πάλι Οδυσσέα
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις οδηγίες εδώ για το πως θα ρυθμίσεις τον 5.1 ήχο. 

odysseas angidis απάντησε πριν 4 έτη

Ειναι με οπτικη ινα συνδεδεμενο και υο ειχα δοκιμασει αυτο (το ειχες απαντησει σε εναν αλλον) αλλα δεν μ βγαζει την επιλογη για 5.1

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Έχεις δοκιμάσει να εγκαταστήσεις από την αρχή τους drivers ήχου μήπως αυτοί προκαλούν το πρόβλημα; 

odysseas angidis απάντησε πριν 4 έτη

Δεν το εχω δοκιμασει και δεν γνωριζω αρκετα για το πως να το κανω. Μηπως μπορεις να με βοηθησεις ωστε να βαλω ολους τους drivers απ την αρχη γι αυτην την μητρικη? Και για το πως διαγραφω τους παλιους.. ευχαριστω

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Η διαδικασία δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Θα μπεις στο site του κατασεκυαστή της μητρικής, αν χρησιμοποιείς τη δική της κάρτα ήχου, και θα κατεβάσεις το σχετικό αρχείο.

Μπορώ να σου στείλω λινκ, απλά πρέπει να μου πεις αν η μητρική σου είναι η p8p67 LE ή η asus p8p67 Pro.

odysseas angidis απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπερα και παλι Γιωργο. π8π67 μου γραφει μονο στο speccy. Λογικα αν ηταν η προ δεν θα επρεπε να το αναγραφει?
Και μια ερωτηση ακομα που εχω. Η τηλεοραση ειναι συνδεδεμενη με πτοικη ινα σε Home cinema. Απο νετφλιξ οτι παιζει,το παιζει σε 5.1 μια χαρα. Οταν εχω τον υππολογιστη συνδεδεμενο στην tv  και δινω ηχο μεσω Hdmi,ο ηχος στο home cinema (μεσο της tv) δεν ειναι 5.1. Υπαρχει καποια ρυθμιση που μπορω να κανω ωστε απο το Hdmi του υπολογιστη (rx 480) να δειχνει στην tv 5.1 και μετα αυτη να το δινει 5,1 στο home cinema? Iδια απορια υπαρχει και οταν στην θεση του υπολογιστη,ειναι το ps3.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Αυτό δεν είναι σίγουρο, οπότε καλό είναι να ανοίξεις το κουτί για να δεις τι γράφει πάνω. Μπορείς να δεις ποια μοιάζει με αυτή της αντίστοιχεις εικόνας του κατασκευαστή.

Για την απλή τους drivers θα τους βρεις εδώ και για την Pro εδώ. Μόνο η Pro διαθέτει επίσημο driver ήχου για Windows 10. Αν έχεις την απλή ίσως το πρόβλημα προκαλείται επειδή δεν υπάρχει υποστήριξη.

Κάποιες εφαρμογές πχ πολλοί browser δεν υποστηρίζουν 5.1. Η εφαρμογή αναπαραγωγής που χρησιμοποιείς είσαι σίγουρος ότι υποστηρίζει 5.1 και αν ναι πως δεν απαιτεί κάποια ρύθμιση;