Χαρίλαος Παύλου ρώτησε πριν 8 έτη
Καλησπέρα!
Έχω έναν desktop υπολογιστή τον οποίο συναρμολόγησα εγώ.
Στην αρχή είχα windows 7 και δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα!
Μετά από περιέργεια για τα νέα windows 8.1 αποφάσισα να κάνω ένα φορμάτ και να βάλω τα καινούργια windows.
Όλα λειτουργούν ρολόι. Τουλάχιστον στον έναν λογαριασμό, γιατί έχω δημιουργήσει έναν δεύτερο λογαριασμό και έχω ενεργοποιήσει την οικογενειακή ασφάλεια. Όμως όταν μπαίνω από τον δεύτερο λογαριασμό (Free) εκεί που όλα λειτουργούν κανονικά ξαφνικά ο υπολογιστής κάνει restart και βγάζει error: UNEXPECTED_KERNEL_MODE_TRAP.
Να σημειώσω ότι στον πρώτο λογαριασμό [(διαχειριστής του υπολογιστή) (Admin)] ποτέ δεν έχει βγάλει το παραπάνω σφάλμα! [(Άρα το σφάλμα βγαίνει μόνο στον δεύτερο λογαριασμό) (Free)].
Λέει ότι μπορώ να κάνω αναζήτηση στο διαδίκτυο για να δω τι σημαίνει το σφάλμα και να το διορθώσω. Αν μπορείτε να με βοηθήσετε στην διόρθωση του σφάλματος!
Και κάτι ακόμα….
Όταν κάνω απενεργοποίηση τον υπολογιστή, στην ενεργοποίηση μπαίνει αυτόματα στον λογαριασμό όπου είχα απενεργοποιήσει τον υπολογιστή χωρίς να μπορώ να επιλέξω σε πιο λογαριασμό θέλω να μπω, διαδικασία που τρώει απλά τον χρόνο μου διότι πρέπει μετά να κάνω έξοδο από τον λογαριασμό και να μπω μετά σε αυτόν που επιθυμώ εγώ!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Χαρίλαε, συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω,

Για δοκίμασε να φτιάξεις έναν δεύτερο λογαριασμό που να μην είναι διαχειριστής, να δεις αν σου βγάζει κι εκεί το ίδιο σφάλμα. Φτιάξε και έναν τρίτο σαν διαχειριστή, να δεις αν το βγάζει κι εκεί, να δούμε αν έχει να κάνει με τα δικαιώματα διαχειριστή ή όχι, ή ακόμη και με την οικογενειακή ασφάλεια.

Για την είσοδο στο λογαριασμό, πάτα ταυτόχρονα το κουμπί των Windows+R και γράψε control userpasswords2

Θα σου ανοίξει ένα παράθυρο, έλεγξε αν είναι τσεκαρισμένο το “Οι χρήστες πρέπει να πληκτρολογήσουν όνομα χρήστη και κωδικό για να χρησιμοποιήσουν αυτόν τον υπολογιστή”. Αν δεν είναι, τσέκαρέ το και κάνε επανεκκίνηση.

Χαρίλαος Παύλου απάντησε πριν 8 έτη

Λοιπόν Άγγελε, έφτιαξα έναν απλό λογαριασμό χωρίς οικογενειακή ασφάλεια και δεν υπήρξε κανένα σφάλμα. Έφτιαξα και έναν τρίτο λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή και σε αυτόν όλα λειτουργούν μια χαρά! Κανένα σφάλμα, άρα το πρόβλημα ξεκινάει από την οικογενειακή ασφάλεια. Αν είναι εύκολο να το διορθώσουμε καλός, αλλιώς πολύ απλά καταργώ την οικογενειακή ασφάλεια και όλα είναι μέλι γάλα…!
Όσο για την είσοδο στο λογαριασμό έκανα ότι περιέγραψες και ήταν ήδη τσεκαρισμένο. Υπάρχει άλλος τρόπος να αλλάξουμε αυτή την εντολή; Επειδή έχει αρχίσει να με εκνευρίζει πάρα πολύ….

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Λάθος, εννοούσα να το ξε-τσεκάρεις. Θα σε ρωτήσει με ποιο όνομα χρήστη και ποιον κωδικό θέλεις να μπαίνει αυτόματα.

Διαβάζω πως το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται με το Avast και το AVG. Έχεις κάποιο από τα δύο στον υπολογιστή? Για δοκίμασε να το απεγκαταστήσεις, και αν ήταν αυτό που έφταιγε, δοκίμασε κάποιο τρίτο antivirus.

Χαρίλαος Παύλου απάντησε πριν 8 έτη

Αν το ξε-τσεκάρω μόλις πατήσω εφαρμογή ανοίγει ένα νέο παράθυρο για να επιλέξω σε ποιον λογαριασμό θέλω να μπαίνει αυτόματα.
Εγώ όμως δεν θέλω να μπαίνει σε κανέναν αυτόματα αλλά να διαλέγω εγώ σε ποιον χρήστη να συνδεθώ μόλις ανοίξει ο υπολογιστής.
Ναι, πράγματι χρησιμοποιώ το Avast αλλά αξίζει να απεγκαταστήσω το Avast Premier για την οικογενειακή ασφάλεια και να εγκαταστήσω κάποιο πολύ κατώτερο antivirus;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Όχι, δεν αξίζει, ειδικά αφού έχεις πληρωμένη έκδοση. Βγάλε την οικογενειακή ασφάλεια των Windows καλύτερα.

Βρήκα τι χρειάζεσαι για τους λογαριασμούς χρηστών. Δες εδώ.

Χαρίλαος Παύλου απάντησε πριν 8 έτη

Άγγελε, σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σου! Έβγαλα την οικογενειακή ασφάλεια και δεν βγάζει κανένα σφάλμα.
Ακολούθησα τις οδηγίες από την σελίδα που μου έστειλες και όντως όταν ανοίγω τον υπολογιστή δεν μπαίνει σε κανένα χρήστη αυτόματα.
Απλά να ενημερώσω ότι μετά από αυτές τις ρυθμίσεις για να συνδεθείς στον λογαριασμό σου πρέπει να πληκτρολογήσεις τον κωδικό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που είναι συνδεδεμένος με τον λογαριασμό χρήστη στον οποίο θέλεις να μπεις και όχι τον κωδικό pin που χρειαζόταν με τις αρχικές ρυθμίσεις.
Και πάλι ευχαριστώ!