Εγώ εάν θέλω να κάνω αναβάθμιση τα windows 10 στο laptop μου στην πιο πρόσφατη έκδοση τους, μπορώ να κάνω μόνο αυτό και τέλος; ή πρέπει να έχω κάνει και εκείνη την αναβάθμιση σε Windows ISO?
Η ενημέρωση στη νεότερη έκδοση μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα εγκαθιστώντας την σχετική ενημέρωση από το Windows update.
Η καθαρή εγκατάσταση από το ISO δεν είναι απαραίτητη σε καμία περίπτωση.
Απλά, επειδή πολλές φορές τα μεγάλα update προκαλούν διάφορα προβλήματα, η καθαρή εγκατάσταση (format) συνήθως τα διορθώνει.
Μα αν επιμένεις ,πηγαίνοντας στη σελίδα της microsoft ,αφού με το MediaCreationTool κατεβάσεις το σχετικό αρχείο ,όταν το τρέξεις θα σου βγάλει επιλογή για Άμεση αναβάθμιση ,και θα αρχίσει να εγκαθίσταται η νεότερη έκδοση.
Το iso θα το κατεβάσεις ,αν δε θέλεις να αναβαθμίσεις εκείνη τη στιγμή ,αλλά αργότερα.
Εγώ τώρα ξεκίνησα την αναβάθμιση αλλά δεν μπήκα στην ιστοσελίδα της Microsoft, από το windows update την ξεκίνησα το οποίο είναι στις ρυθμίσεις, έχει κάποια διαφορά; ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;
Τέλος, τώρα που εγώ κατεβάζω την έκδοση 1803 αν δω ότι δημιουργούνται προβλήματα όπως μου είπατε καλό θα ήταν να κατεβάσω την καθαρή. Όταν κατεβάσω τη καθαρή, αναιρείτε η έκδοση 1803;;
Αν δεις προβλήματα ,έχε υπόψην σου αυτό το άρθρο.(αν είναι κάποιο πρόβλημα από αυτά)
Για “καθαρή εγκατάσταση” θα κατεβάσεις το iso και θα το γράψεις σε dvd ή usb . Η “αναβάθμιση” διατηρεί κάποια στιχεία στο Σύστημα από την προηγούμενη έκδοση των win10 ,ενώ η καθαρή εγκατάσταση τα διαγράφει όλα εκείνα.
Μπορείς βεβαίως και να γυρίσεις στη προηγούμενη έκδοση. (Ρυθμίσεις–>Ενημέρωση κι ασφάλεια–>Αποκατάσταση) αρκεί να μην έχεις διαγράψεις τον φάκελο “windows.old”. Μα κάποια στιγμή θα ξανάρθει η ενημέρωση αναβάθμισης.
Ναι, την 1803 εννοούμε ή την τελευταία διαθέσιμη έκδοση αν μιλάμε γενικά.
https://www.pcsteps.gr/34523-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-windows-10/
Εκτός αν την κάνεις την καθαρή εγκατάσταση προληπτικά. Σε αυτή τη περίπτωση κάνε την απευθείας.
Απλά όταν εγκαθιστάς την νέα έκδοση μέσω update, πολλές φορές δημιουργείται θέμα με τα αρχεία συστήματος και παρουσιάζονται προβλήματα.
Αν ψάξεις αναφορές, θα βρεις σχεδόν τα πάντα. Από περιπτώσεις που απλά δεν τους λειτουργούσαν κάποια Windows app, μέχρι προβλήματα στο δίκτυο και μπλε οθόνες.
Αν κάνεις καθαρή εγκατάσταση τη νέα έκδοση συνήθως τα προβλήματα αυτά δεν υπάρχουν, καθώς δεν την εγκαθιστάς πάνω από προηγούμενη έκδοση.
Δεν είναι βέβαιο ότι το update θα προκαλέσει προβλήματα, αλλά είναι αρκετά συχνό φαινόμενο.
Δεν υπάρχει λόγος να την αποφύγεις. Τα update περιλαμβάνουν και ενημερώσεις ασφαλείας και είναι κακή πρακτική να τα αποφεύγουμε.
1) Σε περίπτωση που μου χρειαστεί να κατεβάσω τα καθαρά, μπορείς να μου πεις από τώρα με ποια σειρά πρέπει να κοιτάξω τους οδηγούς; (από το πως θα τα βάλω σε USB ή στον δίσκο μέχρι το πότε θα είμαι έτοιμος)
2) Και ας πούμε τώρα ότι έχω βάλει τα καθαρά. Μετά αν θέλω να βάλω τη νεότερη έκδοση των Windows θα πρέπει να σιγουρευτώ ότι δε παρουσιάζει προβλήματα και τότε να ξεκινήσω να την εγκαταστήσω;
https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10
Στη συνέχεια, θα κάνεις boot από το USB και θα ακολουθήσεις τα βήματα εγκατάστασης:
2) Η καθαρή εγκατάσταση θα είναι η τελευταία έκδοση. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσεις κάτι.
(Συγνώμη για τις τόσες πολλές ερωτήσεις μου αλλά όπως καταλαβαίνεις έχω σχεδόν πλήρη άγνοια)
Γιατί με την καθαρή εγκατάσταση θα χάσεις τα αρχεία (υπάρχει επιλογή να διατηρήσεις τα αρχεία) και τις εφαρμογές σου (αυτές δεν σώζονται).Το λειτουργικό θα είναι σαν καινούργιο.
Οπότε εσύ μπορεί να μην θες να εγκαθιστάς προγράμματα από την αρχή. Οπότε θα προτιμήσεις να κάνεις την ενημέρωση παρά την καθαρή εγκατάσταση.
https://tinyurl.com/y8lr8rk4
Δεν υπάρχει “καθαρή” και “βρώμικη” έκδοση. να κατεβάσεις.Μία είναι.
Κλειδί δεν θα χρειαστεί να καταχωρήσεις. Αν εγκατασταθούν μία φορά τα Windows 10, στη συνέχεια αναγνωρίζουν αυτόματα τον υπολογιστή και ενεργοποιούνται μόνα τους.
Απλά αν κάνεις “εγκατάσταση”πάρε πρώτα backup τα αρχεία σου ,αλλιώς θα χαθούν. Απλά λέμε ,μπορεί να μη χρειαστεί η καθ.εγκατάσταση. Όπως σε βολεύει. Δεν βλάπτει σε κάτι.
Άλλη μια απορία τώρα. Βλεπω ότι σε έναν οδηγό γράφει: “Θυμηθείτε, τα 64-bit Windows είναι κατάλληλα μόνο αν έχουμε 6GB RAM ή περισσότερα. Για 4GB RAM και κάτω, τα 32-bit είναι αρκετά, και χρησιμοποιούν λιγότερη RAM από τα 64-bit.”
Εγώ το λάπτοπ ενώ έχει 4άρα ραμ το αγόρασα με 64-bit, αν χρειαστεί να εγκαταστήσω την ISO έκδοση, να επιλέψω 32-bit;;
Πλέον δεν θα βρεις υπολογιστή με προεγκατεστημένα Windows 32bit.
Μόνο τα 32bit έχουν.
Οπότε αφού και πριν είχε 64bit, βάλε πάλι 64bit.
Κάτι τελευταίο τώρα που δεν έχει να κάνει με το λειτουργικό.
Όταν πατάω το πλήκτρο για να διαγράψω αυτό που γράφω, δε λειτουργεί εάν το πατάω παρατεταμένα, ούτε αν το πατάω γρήγορα (εννοώ κλικ κλικ κλικ), για κάθε ένα γράμμα ή σημείο στήξης πχ θα πρέπει να πατάω ένα κλικ για το καθένα. Τέλος σε κάθε πλήκτρο που πατάω, ακούγεται ήχος, από που μπορώ να τα τροποποιήσω όλα αυτά;
Η ρύθμιση “Ρυθμός επανάληψης” και “Καθυστέρηση επανάληψης ” είναι αυτές που ψάχνεις.
Εννοείς ότι κάθε πλήκτρο που πατάς ακούγεται και ένας ήχος; Δεν έχω ξανακούσει κάτι παρόμοιο.
Δεν κατάφερα να βρω κάποια ρύθμιση γι αυτό.

από εδώ;
αν ναι πες μου λίγο σε παρακαλώ πως να τα κάνω γιατί έχω μπερδευτεί
https://snag.gy/kp0O4T.jpg
Όπως έχω στην εικόνα τις επιλογές στο ανενεργό ? Υπόψην εγώ έχω την 1709 έκδοση των win10 και δεν ξέρω τί αλλαγές έχει στο μενού.
Ξέρεις μήπως πως ενεργοποιώ το πλήκτρο num lk για τα πλαινά νούμερα;; (είναι μαζί με το scr lk)
Το Num Lock το πατάς μία φορά για να ενεργοποιηθεί το αριθμητικό πληκτρολόγιο και δεύτερη φορά για να το απενεργοποιήσεις. Δεν πειράζεις κάτι στις ρυθμίσεις.
Num lk/Scr lk ==2 πλήκτρα σε ένα
https://www.computerhope.com/jargon/n/numlock.htm
Το βρήκα , ή όχι ?
Please login or Register to submit your answer