Κώστας Ηλιάδης ρώτησε πριν 2 έτη

Χαίρετε,
Αγόρασα πρόσφατα το box της xiaomi και είμαι ακόμα στο στάδιο που το εξερευνώ.. Δεν έχει chrome browser αν και το μπορείς να το βάλεις μέσω apk σε usb. Γενικά για κάποιον που θέλει να κάνει απλά cast θα πρότεινα ένα Chromecast.  Στην ερώτηση τώρα.. Έρχεται η συσκευή με ένα remote που εξ όσων κατάλαβα συνδέεται με box μέσω Bluetooth. Ανοίγει με αυτό και μόνο! Όσο και να προσπαθώ να βρω τρόπο να το ανοίξω μέσω κάποιας εφαρμογής στο κινητό ή με το τηλεχειριστήριο της tv είναι αδύνατο. Όταν ανοίξει μπορείς να το δουλέψεις και με το χειριστήριο της tv και με app πχ το google tv. Αν κάποιος έχει λύσει αυτό το ζήτημα θα ήμουν ευγνώμων να το μοιραστεί εδώ.. Ευχαριστώ πολύ.

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Κώστα! Δυστυχώς, δεν διαθέτω αυτήν τη στιγμή κάποιο στα χέρια μου για να κάνω δοκιμές. Αν θυμάμαι καλά, το Mi Box δεν κλείνει ποτέ εντελώς. Κάνω λάθος; 

Κώστας Ηλιάδης απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Γιώργο, ευχαριστώ για την απάντηση.. Όσο είναι στο ρεύμα ένα κόκκινο λαμπάκι ανάβει στο πίσω μέρος και συγκεκριμένα εσωτερικά στην υποδοχή audio ακόμη και όταν είναι κλειστό (ή σε κάποιου είδους sleep mode). Το θέμα είναι πως αφού κλείσει δεν το ξυπνάει (ή ανάβει) τίποτα άλλο παρά το δικό του τηλεκοντρόλ και μόνο το κουμπί power που έχει πάνω πάνω. Η επικοινωνία γίνεται με Bluetooth, δεν έχει infrared. Δοκίμασα να το κάνω pair με το κινητό και γίνεται βέβαια αλλά όσο λειτουργεί.. Δεν το ξυπνάει αφού κλείσει. Είναι λίγο άβολο αυτό, καθώς αν χάσεις το τηλεκοντρόλ ή χαλάσει τι γίνεται; 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Δοκίμασες να συνδέσεις ένα bluetooth πληκτρολόγιο; Ούτε με αυτό βγαίνει από την αναστολή; 

Κώστας Ηλιάδης απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα..ακόμη προσπαθώ να βρω μία λύση.. Δυστυχώς δεν έχω Bluetooth ποντίκι ή πληκτρολόγιο. Έχω ενσύρματο και ασύρματο ποντίκι τα οποία δοκίμασα, κάτι που έτσι και αλλιώς χρειάζεται για πλοήγηση σε browsers chrome ή kiwi, αλλά δυστυχώς όταν πέφτει σε sleep mode δεν ξυπνάει παρά με το δικό του τηλεκοντρόλ.. ενώ στα ποντίκια που δοκίμασα ρεύμα είχαν από την usb θύρα.. το remote app google tv συνδέεται κανονικά και μέσω Bluetooth και μέσω WiFi όταν είναι σε λειτουργία αλλά επίσης δεν μπορεί να το ξυπνήσει.. Η WiFi σύνδεση λογικό μιας και ενεργοποιείται μόνο με Bluetooth, αλλά ούτε και με το BT ανοιχτό στο τηλέφωνο δεν βρίσκει το box η εφαρμογή.. Περίεργο.. 

Κώστας Ηλιάδης απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα, κάνω ένα update για να το κλείσω καθώς η μόνη λύση που βρήκα ώστε να μην χρειάζομαι το τηλεκοντρόλ του mi box είναι να θέσεις στις ρυθμίσεις της προφύλαξης οθόνης την λειτουργία αδράνειας  στο ποτέ.. Επίσης αν έχεις smart tv με τηλεκοντρόλ που μπορεί να ρυθμιστεί να ελέγχει εξωτερικές συσκευές θα πρέπει να μην είναι ενεργοποιημένο για το mi box καθώς μόλις την κλείσεις κλείνει και το ίδιο (sleep mode) και δεν ξυπνάει παρά με το δικό του τηλεκοντρόλ.. τουλάχιστον σε εμένα με lg τηλεόραση αυτό συμβαίνει. Τώρα αν είναι σωστό για την συσκευή η λειτουργία αδράνειας στο ποτέ..θα δείξει.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για τις πληροφορίες Κώστα. Αν δεν ανεβάζει θερμοκρασίες, δεν θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, μια στο τόσο καλό είναι να κάνεις μια επανεκκίνηση.