Alexandros M ρώτησε πριν 2 έτη

καλησπέρα. θέλω ένα μηχανικό πληκτρολόγιο για gaming και αρκετή δακτυλογράφηση. Ψάχνω ένα με κόστος περίπου στα 100€ και από εταιρείες όπως logitech, razer, κτλ που είναι γνωστές στον χώρο για την ποιότητα τους. έχω βρει τρία μοντέλα ένα asus που δεν γνωρίζω αν είναι καλό πληκτρολόγιο αν γνωρίζετε να μου πείτε
asus-tuf-k3-ra05-black
μετά ένα logitech g512 carbon που όμως λένε ότι τα πλήκτρα ξεβάφουν πανεύκολα και μετά 1-2 razer
razer-blackwidow-v3-green
με τους πράσινους ή με τους κίτρινους διακόπτες. Αυτά τα 3 έχω ξεχωρίσει αν μπορείτε να μου πείτε ποιο είναι το καλύτερο σε αυτή την τιμή, κάποια α΄ποψη για το asus πληκτρολόγιο και αν έχετε κάποιο άλλο να προτείνετε καλύτερο από αυτά. Ευχαριστώ

2 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Τα πληκτρολόγια που αναφέρεις διαφέρουν σημαντικά τόσο όσον αφορά στα χαρακτηριστικά όσο και στην τιμή. Διαφέρουν ακόμα και στον τύπο των διακοπτών, το ASUS έχει red (linear) ενώ το Razer green (clicky, ανάλογοι των blue άλλων εταιρειών). Τι ακριβώς χρειάζεσαι? Μερικά σχόλια για τα συγκεκριμένα πληκτρολόγια:
Το Razer έχει τους πράσινους (clicky) δικόπτες της μαμάς εταιρείας. Επίσης έχει double-shot PBT πλήκτρα, τα οποία είναι ανθεκτικά και δε γυαλίζουν ακόμα και μετά από μακρά χρήση.
Για τα Logitech έχω σχηματίσει κακή ιδέα, δοκίμασα ένα και η πλάκα του κουδούνιζε σαν τενεκές, αλλά μπορεί να αφορούσε το συγκεκριμένο μοντέλο. Έχουν όμως καταπληκτικό φωτισμό - φωτίζονται μόνο τα γράμματα, κι όχι και η βάση γύρω από τους διακόπτες ή η πλάκα. Προβλήματα με τους GX διακόπτες έχουν αναφερθεί (χαλαρώνουν ή κάνουν double-register), αλλά δε θα προτιμούσα τη σειρά Romer-G (με τετράγωνη βάση αντί για το standard stem με τον σταυρό, σπάνε, κι αν σπάσουν δε βγαίνουν, και βέβαια δε μπορείς να βάλεις διαφορετικά keycups).
Για το ASUS δε βρήκα τι διακόπτες φοράει.
Εφόσον διατίθεσαι να δώσεις γύρω στα 100€, δες και τα GMMK (στο skroutz, από 109€) με Gateron Brown διακόπτες - tactile, αλλά όχι clicky, που μπορεί να είναι και ενοχλητικό ή κουραστικό. Δεν έχουν PBT πλήκτρα, αλλά ένα φοβερό χαρακτηριστικό, οι διακόπτες είναι αφαιρούμενοι (όχι κολλημένοι), οπότε μπορείς να αλλάξεις ακόμα και κάποιους συγκεκριμένους, πχ τα βελάκια, και βέβαια δεν ανησυχείς μήπως κάποιος σου χαλάσει.
Καλό θα ήταν, αν υπάρχει δυνατότητα να τα τεστάρεις σε κάποιο κατάστημα.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Αλέξανδρε σου έχουμε απαντήσει εδώ.