Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΑγορά πληκτρολογίου motospeed inflictor ck104
S. Mousel ρώτησε πριν 4 έτη

Χαίρετε ομάδα pcsteps! 
Σκέφτομαι να αγοράσω για το σταθερό υπολογιστή μου το motospeed ck104 με τους κόκκινους διακόπτες. Θα ήθελα να μάθω αν το εγκρίνετε ως πληκτρολόγιο γιατί διάβασα αρνητικές κριτικές κι άρχισα να αμφισβητώ το συγκεκριμένο προϊόν. Το έχει κάποιος στην κατοχή του να μου πει κάτι θετικό ή αρνητικό; Ευχαριστώ

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα

Γενικά, έχουμε δοκιμάσει διάφορα Motospeed πληκτρολόγια και είμαστε ευχαριστημένοι. Δυστυχώς, δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο, αν και είναι δημοφιλές.

Για τα χρήματα του φαίνεται αρκετά καλή επιλογή και δεν βρήκα κάποιο review που να αναφέρει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

S. Mousel απάντησε πριν 4 έτη

Έχω δει αρκετές αρνητικές κριτικές τύπου μετά από σύντομο χρονικό διάστημα κατοχής του πληκτρολογίου πρόβλημα με πλήκτρα και ήθελα να μάθω αν το έχει και κάποιος στην κατοχή του αν οφείλεται σε κακή μεταχείριση ή αν δεν το καθαρίζει και γεμίζει βρωμιές και ψίχουλα. 

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 4 έτη

Οι κριτικές που διάβασες αφορούν την ποιότητα των διακοπτών που χρησιμοπούν (Outemu) κι όχι το ειδικά το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο, ή τα Motospeed. Τα ίδια αναφέρουν και για πληκτρολόγια άλλων εταιρειών με διακόπτες Outemu, δλδ ότι μπορεί ένας ή δύο να σου χαλάσουν - πράγμα βέβαια απαράδεκτο, καθώς πρόκειται για χρόνο ζωής πολύ μικρότερο κι από τα πληκτρολόγια μεμβράνης.
Εδώ και 1+ χρόνο έχω ένα πληκτρολόγιο άλλης εταιρείας με διακόπτες Outemu, αν και διαφορετικούς: μπλε αντί για κόκκινους, και όχι ακριβώς ίδιους μ' αυτούς που χρησιμοποιούν τα Motospeed, είναι η dust-proof σειρά της Outemu (με τα αυτάκια γύρω από το σταυρό του διακόπτη). Δεν είχα κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν το χρησιμοποιώ καθόλου για gaming. Η αίσθηση είναι θα έλεγα μέτρια, πχ μπορεί να ακούς τις επαφές κάποιες φορές, είναι κάπως scratchy, κάποια πλήκτρα μπορεί να διαφέρουν λίγο από τα άλλα, αλλά δεν έχουν καθόλου wobble (εδώ ίσως τα αυτάκια που είπα να βοηθάνε). Δηλαδή γενικά έχεις μιας αίσθηση μέτριας ποιότητας. Κι όπως έχεις διαβάσει στις κριτικές, υπάρχει και η πιθανότητα να σου χαλάσουν κάποιοι διακόπτες (αν έχεις καλό χέρι μπορείς με ένα κολλητήρι να τους αλλάξεις εσύ, γτ σ'αυτήν την τιμή δε συμφέρει η επισκευή από τεχνικό, αλλιώς το πετάς).
Το συγκεκριμένο πληκτρολόγιο πάντως δεν το συνιστώ, λόγω της non-standard διάταξης των πλήκτρων - δες προηγούμενη απάντησή μου εδώ. Εφ΄ όσον όμως, όπως είπε και ο Γιώργος παραπάνω, τα Motospeed είναι vfm, δες και το CK108 (διακόπτες επίσης Outemu, αλλά έχει macros, ρύθμιση φωτισμού για το κάθε πλήκτρο χωριστά με software, ένα υποτυπώδες wrist rest), ή το CK103 με side-printed πλήκτρα, για μια διαφορετική εμφάνιση. Κοστίζουν μόνο λίγα ευρώ περισσότερο. Κι αν θες να πας λίγο παραπάνω, η Motospeed έχει και πληκτρολόγια με διακόπτες Kaihl Box, που είναι πολύ καλύτεροι, όπως και Cherry Red. Δε μπορώ να σου προτείνω μαγαζιά από εδώ, αλλά μπορείς να το ψάξεις.

S. Mousel απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστώ πολύ!