Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠροβλημα με υποβαθμιση απο 64bit σε 32bit windows 10
Adam Traianopoulos ρώτησε πριν 5 μήνες

Καλησπέρα σας.θα ήθελα μια βοήθεια θέλω να κάνω υποβαθμιση σε υπολογιστή από 64bit σε 32bit σε windows 10 κανω κανονικα format επιλεγω την εκδοση 32bit και ενω κανει την εγκαταστα λιγο πριν ανοιξουν τα windows βγαζει σφαλμα και ξανα κανει επανεκκίνηση! Υπαρχει καποια αλλη ρυθμιση που πρεπει να κανω?

3 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 5 μήνες

Ποιός ο λόγος να πας πίσω στην 32-bit έκδοση? Πρόκειται, όπως το χαρακτηρίζεις, όντως για υποβάθμιση. Η 32-bit θέτει μερικούς αρκετά σοβαρούς περιορισμούς:

  • Η 32-bit έκδοση βλέπει μέχρι 4GB μνήμης λόγω περιορισμών του addressing (2³²=4GB), από τα οποία μόνο τα 3 είναι διαθέσιμα για τις εφαρμογές. Ο υπολογιστής σου δε θα χρησιμοποιεί τη μνήμη πάνω από τα 4GB, ακόμα κι αν έχεις 8 ή 16GB.
  • Το σύστημα θα μπορεί να τρέχει μόνο 32-bit εφαρμογές. Πολλές εφαρμογές πλέον είναι διθέσιμες μόνο σε 64-bit, δηλαδή δε θα μπορείς να τις τρέξεις. Η τάση αυτή αναμένεται να ενισχυθεί, καθώς τα Windows 11 βγαίνουν μόνο σε 64-bit, με αποτέλεσμα οι κατασκευαστές εφαρμογών να θεωρούν ότι είναι αποδεκτό να φτιάχνουν μόνο 64-bit εκδόσεις.

Αντίθετα ένας υπολογιστής 64-bit τρέχει και 64-bit και 32-bit εφαρμογές (κάτω από το WoW). Είχα ένα παλιό μηχάνημα με 32-bit Windows 10 (upgrade από Windows 8) και το άλλαξα σε 64-bit, ακριβώς για τους παραπάνω λόγους. Αν είχες τεχνικά προβλήματα με την 64-bit έκδοση, δεν υπάρχει καμμιά εγγύηση ότι δε θα τα έχεις και με την 32-bit.
 

Adam Traianopoulos απάντησε πριν 5 μήνες

Σας ευχαριστώ πολύ για την απαντηση δεν ήξερα ότι δεν διαβάζει παραπάνω μνήμη στα 32bit οπότε θα μείνω στα 64,απλά το πρόβλημα ήταν λόγο ασυμβατότητα προγράμματος αλλά τελικά λύθηκε το πρόβλημα 

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 5 μήνες

Όπως είπα και στην προηγούμενη απάντησή μου, οι 32-bit εφαρμογές τρέχουν και σε 64-bit Windows, και δε νομίζω να υπάρχει ζήτημα ασυμβατότητας, καθώς και στα 32-bit Windows (εδώ και πάρα πολλά χρόνια) οι εφαρμογές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τους πόρους του συστήματος απευθείας, αλλά μόνο μέσω των drivers και των services. Προβλήματα μπορεί να υπάρχουν αν η (32-bit) εφαρμογή δε βρίσκει κάποιες dlls. Η λύση εδώ είναι η εγκατάσταση των 32-bit εκδόσεων των dlls. Αν πρόκειται για τις MSVCxxxx.dll, οι 32-bit και οι 64-bit εκδόσεις μπορούν να συνυπάρχουν στην ίδια εγκατάσταση χωρίς πρόβλημα. Δες προηγούμενη σχετική ανάρτησή μου εδώ.