Βασίλης Πρωτόπαπας ρώτησε πριν 5 έτη

Κύριε Κυρίτση, χρειάζομαι τη βοήθειά σας! Αγόρασα ένα (αλμυρούτσικο) dEVOLO powerline starter kit dLAN 1200+ WiFi για live streaming στην tv και δεν λειτουργεί σωστά! Ενώ οι συσκευές επικοινωνούν άψογα - (το tv box GT1 Ultimate της Beelink μου μετράει το σήμα δικτύου στα 450 Mbps+) - όταν τεστάρω την ταχύτητα με το speedtest της OOKLA, δείχνει "με το ζόρι" 1,5 Mbps!!. H σύνδεσή μου είναι 50άρα της Cosmote και το ρεύμα στο σπίτι είναι τριφασικό. Υπάρχει κάτι που κάνω λάθος; Να φωνάξω τεχνικό από το Cosmote@yourservice, ή απλά την πάτησα (ελαττωματικό προϊόν); Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας!

13 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Βασίλη,
Αυτό γίνεται σε όλες τις συσκευές του δικτύου ή μόνο σε κάποιες συγκεκριμένες; Επίσης, έχεις αυτές οι ταχύτητες και στην πράξη; Πχ όταν κατεβάζεις ένα αρχείο;
Γίνεται το ίδιο αν συνδέσεις το powerline σε άλλη πρίζα;

Βασίλης Πρωτόπαπας απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα κι από εμένα, αγαπητέ Γιώργο κι ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση!
Το starter kit έχει τις συνήθεις δυο συσκευές, αυτήν που συνδέεται με καλώδιο ethernet cat 5e στο modem router και την δεύτερη - (που έχει και WiFi) - που δέχεται το σήμα, στο σαλόνι. (Δεν χρειάζομαι και περισσότερες.) Αυτό που με τρελαίνει είναι ότι: Το μεν dEVOLO Cockpit στον υπολογιστή μου δείχνει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από συσκευή σε συσκευή 85 - 350 Mbit/s, το δε Android tv box μετράει την ισχύ σήματος στο WiFi στα 450 Mbps+!!.. Είναι δυνατόν - δεδομένων των παραπάνω - στην τηλεόραση το speedtest να δείχνει έχω λήψη μόλις 0,75 - 1,5 Mbps (με το ζόρι);;!!
Εν τω μεταξύ, η ταχύτητα που δίνει το speedtest είναι και η πραγματική, αφού και οι συνήθεις ενημερώσεις των εφαρμογών του android, "σέρνονται"!.. (Καλά, για live streaming ούτε λόγος!.. Δηλαδή, με την παρούσα κατάσταση, το μόνο που μπορώ να κάνω στην tv είναι ένα απλό σερφάρισμα κι αυτό με δυσκολία.) 
Γνωρίζοντας ότι αρκετά powerlines έχουν "θέμα" με το τριφασικό ρεύμα, μετακίνησα τη συσκευή-"δέκτη" διαδοχικά σε όλες τις πρίζες του σαλονιού. Τζίφος!!. 
Για να έχεις μια πλήρη εικόνα, αγαπητέ Γιώργο, σου λέω το εξής: Έστειλα το kit στην dEVOLO Hellas - (Χαλκίδα) - για έλεγχο και μου το επέστρεψαν αφού με ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι "ουδέν μεμπτόν" βρήκαν στις συσκευές κι ότι "σε αυτούς, δουλεύουν άψογα"...
Επίσης - γιατί δεν μου αρέσει να αδικώ κανέναν - για να σιγουρευτώ ότι δεν φταίει κάτι άλλο, (π.χ, το android tv box), έκανα το εξής: Έφτιαξα οικιακό δίκτυο με κάτι (πανάρχαια) WiFi repeaters της tp link, που είχα και - ω του θαύματος!! - το tv box "βλέπει" ταχύτητα 82 Mbps και το speedtest "μετράει" το σήμα 25 - 41 Μbps. Το θέμα όμως είναι, ότι τα WiFi repeaters έχουν συχνές αποσυνδέσεις, γι' αυτό ήθελα το (σταθερό, υποτίθεται) σήμα του powerline!..
Από την dEVOLO μου είπαν ότι μπορεί να υπάρχει ασυμβατότητα με το modem router. Μα στο κουτί γράφει: "Compatible with all routers"!.. (Έχω το "μαμίσιο" modem router της Cosmote. Μου έδωσαν το υβριδικό μοντέλο της Huawei, που συνδυάζει ενσύρματη σύνδεση και κινητή τηλεφωνία με κάρτα sim). 
Μήπως "κόβει" το σήμα το airconditioner του σαλονιού;;.. 
Δεν ξέρω, αγαπητέ Γιώργο, τι να υποθέσω, ή τι να δοκιμάσω πια... Κι έδωσα και 160 €...
Πάσα προσφορά, βοήθεια, συνδρομή, συμβουλή, είναι κάτι παραπάνω από δεκτή!..
(Με συγχωρείς για το μακροσκελές κείμενο και θερμότατες ευχαριστίες για τον χρόνο σου!..)  

Βασίλης Πρωτόπαπας απάντησε πριν 5 έτη

(Συμπληρωματική διευκρίνηση): Και το κινητό μου και το tablet της συζύγου, έχουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με το WiFi του powerline.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Βασίλη, τυχαίνει να είσαι ο δεύτερος σε δύο μέρες που αναφέρει πρόβλημα ανάμεσα σε TV Box και powerline, αν και ο άλλος αναγνώστης δεν ανέφερε συγκεκριμένη μάρκα, και το πιθανότερο είναι να έχει πάρει κάποια πιο οικονομικά powerline.
Βέβαια, δύο περιπτώσεις δεν έχουν κάποια στατιστική σημασία για να βγάλουμε οποιοδήποτε συμπέρασμα.
Έχεις τη δυνατότητα να ελέγξεις με άλλη συσκευή το powerline, όπως με κάποιο laptop? Τουλάχιστον να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να φταίει το ίδιο το TV Box σε συνδυασμό με το laptop.

Βασίλης Πρωτόπαπας απάντησε πριν 5 έτη

Φίλτατε Άγγελε, πραγματικά δεν μπορείς να  δ ι α ν ο η θ ε ί ς  πόσο πολύ χαίρομαι που συνομιλώ μαζί σου! Αμέτρητες φορές τα άρθρα σου και οι συμβουλές σου με έχουν γλιτώσει σε  σ ω ρ ε ί α  καταστάσεων!!. Να είσαι πάντα καλά!!.
Τώρα, όσον αφορά το θέμα μου, συνδέοντας το laptop, με το WiFi του powerline, είπα "πάει, δεν την γλιτώνω, αυτό το πράγμα θα με στείλει στο τρελάδικο!!." Απίστευτη διακύμανση ταχυτήτων! Το speedtest του laptop, μέτραγε από 2,5 έως... 36 Mbps (!!!!) κι αυτό με όλους τους ελληνικούς servers που είναι "περασμένοι" στο πρόγραμμα κι από τη μια στιγμή στην άλλη!!.. Και στο ενδιάμεσο, νά 'σου και κάτι αποσυνδέσεις στα καλά καθούμενα (3 - 5 sec). Δεν καταλαβαίνω τίποτα!!.. Μήπως να το βάψω φούξια και να το πετάξω στη θάλασσα;;;!!!... 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Αν έχεις τη δυνατότητα, δοκίμασε να συνδέσεις τα powerline σε ένα άλλο σπίτι και δες αν παρουσιάζεται εκεί πρόβλημα.
Επίσης, δοκίμασε να αποσυνδέσεις όλες τις συσκευές από τις πρίζες και δες αν εξακολουθεί να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα

Βασίλης Πρωτόπαπας απάντησε πριν 5 έτη

Φίλε Γιώργο, άλλο σπίτι δεν υπάρχει. Για την ώρα δεν είμαι στην "έδρα μου" (Χαλάνδρι), αλλά θα βρίσκομαι για τους επόμενους (αρκετούς, υποθέτω) μήνες στην Πάτρα, λόγω δουλειάς. Εδώ δεν έχω γνωστούς ή φίλους για να μου επιτρέψουν να κάνω τέτοιες δοκιμές στα σπίτια τους...
Όσον αφορά στις συσκευές, η αποσύνδεση όλων είναι μάλλον ανέφικτη, καθ' ότι στο σπίτι υπάρχει πληθώρα συσκευών (φουρνάκι μικροκυμάτων, αρτοπαρασκευαστής, μίξερ, καφετιέρα, δυο αφυγραντήρες, πλυντήριο πιάτων, δυο airconditioners κ.λ.π.)
Γι' αυτό θέλω να ρωτήσω το εξής: Αν - ας υποθέσουμε - αποδειχτεί τελικά ότι φταίει ο "θόρυβος" - μέσα στη γραμμή ρεύματος - που παράγει κάποια συσκευή και παρεμβάλλεται στο σήμα του powerline δεν υπάρχει τρόπος να τον απομονώσουμε; Δηλαδή - όπως στην γραμμή του τηλεφώνου - με κάποιο φίλτρο; Αν υπάρχουν τέτοιες συσκευές, ευχαρίστως να βάλω σε όλες τις πρίζες! (Γιατί - για φαντάσου - τι να λέω στη σύζυγο; "Αποσύνδεσε όλες τις πρίζες για να μην επηρεάζεται το powerline;!.." Το θέλω το κεφάλι μου!!..)  

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 5 έτη

Δεν σου λέμε να αποσυνδέσεις οριστικά όλες τις συσκευές, αν είναι δυνατόν. Δοκιμαστικά να τις αποσυνδέσεις, για να δεις αν κάποια από αυτές δημιουργεί πρόβλημα.
Άσε τις συσκευές που δεν έχεις πρόσβαση, όπως πχ το εντοιχισμένο πλυντήριο πιάτων, και βγάλε όλες τις υπόλοιπες για να δεις αν θα λυθεί το πρόβλημα. Αν όντως λυθεί, άρχισε να συνδέεις μία μία τις συσκευές και ξανακάνε δοκιμές, μέχρι να βρεις ποια φταίει.
Φίλτρο ειδικά για powerline ούτε υπάρχει ούτε θα υπάρξει, παραείναι εξειδικευμένη λύση για ένα σπάνιο πρόβλημα.

Βασίλης Πρωτόπαπας απάντησε πριν 5 έτη

Εν τέλει, κάλεσα τεχνικό από το cosmote@yourservice, βρήκε ποιές πρίζες είναι στην ίδια γραμμή και τοποθετήσαμε εκεί τα powerline. Δυστυχώς, καμιά βελτίωση. Δοκιμάσαμε και το tp-link TL-PA4020P powerline starter kit, που αγόρασα ως εναλλακτική λύση, αν τελικά τα dEVOLO είχαν πρόβλημα. Τα ίδια. Τείνω λοιπόν να συμπεράνω ότι μάλλον φταίει η κάρτα δικτύου του tv box της Beelink. Η διαδικτυακή μου έρευνα για εξυπηρέτηση πελατών και αντιπροσωπεία της εν λόγω εταιρείας, δεν απέδωσε κάτι. Δηλαδή - σε ενδεχόμενο πρόβλημα - τα πετάμε επειδή είναι κινέζικα;! Γνωρίζετε κάτι που μπορεί να βοηθήσει;..  

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Κι ένας άλλος χρήστης με πρόβλημα στα Powerline ανακάλυψε ότι τελικά ήταν πρόβλημα του TV BOX.
Μας είπε ότι με firmware update στο TV BOX, το πρόβλημα λύθηκε.

Βασίλης Πρωτόπαπας απάντησε πριν 5 έτη

Μακάρι... Θα το δοκιμάσω και... I'll be back... (Hopefully not...)

Mixalhs Sarafidhs απάντησε πριν 12 μήνες

ΓΝΩΡΊΖΕΙ ΚΆΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΊ ΤΟ devolo ΑΝΆΒΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ wifi και όχι το σπιτάκι . Γνωρίζεται Κατή κάπου να απευθυνθο?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 12 μήνες

Καλησπέρα Μιχάλη! Πρέπει να ανοίξεις δική σου ερώτηση για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν ειδοποιήσεις σε άλλους χρήστες.